efbet Super Volley 2023/24

23 / mars 2024
Левски обърна Пирин в първия четвъртфинал между двата отбора

Левски София, който завърши на второ място в редовния сезон в Ефбет Супер Волей 23/24, успя да започне по позитивен начин четвъртфиналната си серия в мъжкия ни елит. Възпитаниците на Николай Желязков наложиха волята си 3-1 (23-25, 25-22, 25-15, 25-13) над Пирин Разлог, а реваншът между двата отбора ще е във вторник, 26 март в Разлог. 

При победа, Сините продължават напред към полуфиналите, тъй като в четвъртфиналните плейофи се играе до 2 победи от 3 мача.

Левски София 3-1 Пирин Разлог

14 блокади и по-добрата атака (56 точки от този елемент) на столичани се оказаха ключови в днешния двубой. Разложани, от своя страна, завършиха с 5 блокади и 46 атаки. 

И двата тима записаха по 5 аса, а гостите от Разлог допуснаха 4 грешки повече: 23 на 19. 

Мариян Наков от Пирин стана топ реализатор с 24 точки на сметката си (40% ефективност). За Левски пък с най-много завърши Владимир Гърков (21т., 55% ефективност). Добро включване направиха и влезналите от резервната скаймека Костадин Козелов (9т., 50% ефективност) и Александър Къндев (5т., 71% ефективност).

“Днес започнахме малко сковано. Пирин идват след серия от победи. Знаехме, че ще е трудно, но се справихме и всичко си дойде на мястото. Успяхме да направим блокади и да оправим посрещането, така че победата е заслужена. Призът за състезател с най-добра ефективност в атаката през редовния сезон ми дава самочувствие, но смятам, че то се трупа най-вече с повече мачове. Щастлив съм, че мога да играя, да трупам опит и да помагам на отбора. В реванша ще трудно, но ще дадем всичко от себе си, и се надявам да затворим серията в два мача.”
Владимир Гърков
Състезател на ВК Левски София

“Смятам, че търпението беше ключово днес. Винаги в първите срещи има напрежение. Успяхме да излезнем от състоянието, в което бяхме в началото и подобрихме играта си. И ората отвън помогнаха много за крайния резултат - Козелов и Къндев се включиха прекрасно, така че браво. 
Със сигурност видяхте днес, че дълбочината на един състав би могла да помогне в дълга серия от мачове. 
Напрежението при реванша ще е при тях.”

Николай Желязков 
Ст. треньор на ВК Левски София


“Започнахме със силен сервис и добра атака. После допуснахме много грешки в атака, но ни спряха на блок. Атаката не ни беше сигурна. Напрежение има в такива срещи, все пак това са плейофите. Трябва да забравим този мач възможно най-бързо. В нашата зала имаме шансове и мисля, че можем да вкараме серията в трети мач.”
Благовест Катранджиев 
Ст. треньор на ВК Пирин Разлог