efbet Super Volley 2023/24

25 / mars 2024
ЦСКА е първият полуфиналист в Ефбет Супер Волей

Столичният гранд ЦСКА е първият полуфиналист в Ефбет Супер Волей 2023/2024! Червените записаха победа номер 2 в четвъртфиналната серия срещу Монтана Волей (3-1) като с два успеха от три мача, продължават напред. 

Състезателите на Александър Попов очакват да разберат името на своите съперници в следващата фаза, след като по-рано през деня лидерът в редовния сезон - Дея Спорт, допусна поражение от Черно море (2-3) като така варненци вкараха серията в трети мач, който ще определи кой тим ще подпчета билета си за място на полуфинала. Решаващата битка е в четвъртък, в зала “Младост” в гр. Бургас, от 19:00ч.

ЦСКА 3-1 Монтана Волей

В решаващия четвъртфинал в понеделник, ЦСКА завърши като по-добрия отбор в различните волейболни елементи: 54 на 49 успешни атаки, 8 на 4 аса, 11 на блокади. 

Страхиня Бързакович от ЦСКА беше над всички в днешния двубой, завършвайки с 32 точки (53% ефективност в атака, 4 блокади).

За Монтана Волей, най-добре се представи Кристиян Валчак (18т., 54% ефективност в атака, 1 блокада).

“Монтана играха по-освободено, по-рисково. Опитаха се и много често успяваха. Трябва да признем, че на момента късметът беше на наша страна. Това не са най-силните мачове на Бързакович през сезона, но без него нямаше да сме тук. 
Отборите са равностойни, така че не трябва да генерализираме, когато говорим за това кой противник очакваме на полуфинала. 
За поредна година ще играем полуфинали без домакинско предимство. Не виждам каква е разликата между четвъртфинал и полуфинал, но решението е взето. Има възможност да играем в провинцията.”

Александър Попов
Ст. треньор на ВК ЦСКА


“Днес играхме по-добре отколкото в Монтана. Трябваше да предприемем нещо като щаб с оглед на посрещането. Беше логично да използвам този силен елемент, който има в играта си Георги Елчинов. Това даде резултат. Посрещането ни беше по-добро от първия мач. Направихме силен първи гейм, един от най-силните за целия сезон. Трудно е да се задържи подобно ниво, почти без никакви грешки, но трябва да похваля момчетата. След това падна нивото и дадохме шанс на ЦСКА. Щом като цяла година печелиха всички мачове срещу нас, означава, че са или по-добрият отбор, или че ние просто не успяваме да се противопоставим на тяхната игра. С оглед на показаното, продължават заслужено напред.
Не искам да правя дълбоки анализи за сезона сега. Много приятно изненадан съм и впечатлен от чужденците в моя отбор, от тяхното отношение към тренировъчния процес. Смятам, че Кристиян Валчак напредна изключително много с оглед на това как дойде, на какво ниво беше и как завършва. Бруно Рубо и Фахри Путратама пък поддържаха едно стабилно ниво.
Ние завършихме чтвърти в редовния сезон. Миналата година финиширахме седми, така че това е някаква малка крачка напред. Всички други тимове пред нас, а някои и след нас, са с по-големи финансови възможности.”

Даниел Пеев
Ст. треньор на ВК Монтана Волей.