efbet Super Volley 2023/24

06 / april 2024
ЦСКА на крачка от финала в Ефбет Супер Волей

Столичният гранд ЦСКА е на крачка от големия финал в Ефбет Супер Волей 23/24 след като във втория полуфинален двубой срещу лидера от редовния сезон - Дея Спорт, Червените записаха категоричен успех с 3-0 (25-22, 25-21, 25-17).

След трудното 3-2 в първия мач в Бургас, в съботния сблъсък между двата тима, Червените напълно контролираха случващото се на терена и заслужено записаха втората победа в актива си.

Полуфинал номер 3 между двата отбора ще се играе във вторник (09.04) от 19:00ч. в бургаската зала “Младост” като при евентуален успех, състезателите на Александър Попов ще се класират за финал, тъй като в тази фаза на плейофите се играе до три победи от пет мача. 

ЦСКА 3-0 Дея Спорт 

Армейците надиграха съперника във всички волейболни компоненти: 34 на 27 успешни атаки, 2 на 1 аса, 12 на 5 блокади. И двата отбора завършиха с по 27 грешки.

Силен мач за домакините от ЦСКА направи Страхиня Бързакович, който завърши като топ реализатор със 17 точки (58% успеваемост в атака, 2 блокади). Добро включване имаше и юношата на ЦСКА - Християн Великов (7т. 50% успеваемост в атака, 2 блокади).

За Дея Спорт с най-много точки в актива си завърши Лукаш Мадалош (10т., 31% успеваемост в атака).

Оспорвани бяха първите минути на мача (5-5, 8-7), но ЦСКА успя да грабне своите шансове и поддържайки 3-точкова разлика (12-9, 16-13, 20-17) успя да отвори мача в своя полза с 25-23. 

Нищо не се промени и във втория гейм, в който Червените отново диктуваха ритъма на игра (5-3, 15-12) за крайното 25-21. 

Подобен беше сценарият й в тртия гейм: Армейците поведоха в самото начало (3-0) и успяха да натрупат точкова разлика за 26-17. 

“Нека да бъдем честни. Противникът имаше здравословен проблем, в лицето на Георги. Той е момче с характер и затова игра. Ние разбрахме за тази ситуация преди мача. Това като че ли натежа, лидерът им отсъстваше. Като направим и ретроспекция, удържахме, но имаме някои резерви. Момчетата играха добре. Натиснаха ни със сервис в определени моемнт - и за нас, и за тях това е чужда зала. И противникът, и ние влезнахме тук вчера. Адаптирахме се и се радвам, че спечелихме. Резултатът е такъв, но това не отразява качеството на игра. Серията тази година е по-различна, по-дълга, по-честна и все пак има време за промяна. Три дни не са малко, очаквам сериозен мач във вторник.”
Александър Попов
Ст. треньор на ВК ЦСКА

“Доволен съм, че имам възможнотта да играя и че треньорът ми има доверие. В последно време, по време на тренировъчния процес, се оптивах да покажа израстване и затова може би ми се дава шанс. Смятам, че съм подобрил играта си в сравнение с миналата година, но се надявам да ставам все по-добър. По-опитните играчи помагат, а когато има конкуренция за даден пост, е още по-мотивиращо.”
Християн Великов
Състезател на ВК ЦСКА 

“Даром нищо не се дава. Християн си извоюва мястото в отбора. Има прекрасна игра и му пожелавам да продължава все така. Що се отнася до серията с Дея - мислим само и единствено за следващия мач. Той ще е много труден, Дея няма да се предадат, така че там трябва да сме много концентрирани.”
Тодор Вълчев 
Състезател на ВК ЦСКА 


“Имаме проблеми с много играчи, не само с Георги Братоев, но това преля чашата. Такива са обстоятелствата. През редовния сезон нямахме чак толкова проблеми, те се появиха в плейофите. В първия двубой в Бургас направихме някои неща добре - и в атака, и в блокада, а днес тези елементи не ни се получи категорично. Трябва ни промяна. Ако помня добре миналия сезон Нефтохимик обърна серията с 0-2 загуби и играеха срещу ЦСКА, така че имаме своите шансове. Надяваме се да възстановим някои играчи, ще се борим.”
Франческо Кадеду
Ст. треньор на ВК Дея Спорт