Money+ Bulgaria Top League Cup 2024

21 / december 2023
Ясни са полуфиналистите на Money+ Купа България Висша лига
"Дунав", Виктория С.И.Л.А, "Етрополе" и "Звездец" продължават напред

Този четвъртък станаха ясни полуфиналистите Money+ Купа България Висша лига. Това са отборите на "Дунав", Виктория С.И.Л.А, "Етрополе" и "Звездец". Мачовете ще са през новата година. 

Виктория С.И.Л.А продължава победния си път и ще играе на полуфинал след като се наложи над  „Град“ Белоградчик с 3-0 гейма (25-21; 25-21; 28-26). В първите гейма домакините от Пловдив започваха неубедително и бяха догонващият отбор, но успяваха да вземат водачеството в средата, за да победят. Третият сет беше много оспорван от самото начало като и двата тима показаха, че не са стигнали случайно до тази фаза на турнира, но в крайна сметка по-стабилни се оказаха Виктория С.И.Л.А и намериха сили да затворят мача в своя полза.

Те ще играят на полуфинал с „Дунав“, които ще посрещнат новата година непобедени. Русенци надвиха у дома „Миньор“ с 3-0 гейма (25-22; 27-25; 25-14). Двата отбора предложиха на публиката в Русе волейболно шоу на високо ниво. В първия гейм „Дунав“ държаха преднина и отвориха мача в своя полза. Във втория сет перничани показаха защо нямат загуба до момента във Висшата лига. В края на гейма обаче не успяха да задържат преднината си и така домакините поведоха с 2-0 след 25-21 и 27-25. В третата част  русенци доминираха напълно и победиха с 25-14. 

„Етрополе“ също излязоха победители от четвъртфиналните сблъсъци. Момчетата на Ваньо Василев се справиха с отбора на „Славия“, въпреки трудния старт в мача. Етрополци загубиха първия гейм с 19-25. Във втория обаче показаха характер и се възползваха от пропуска на домакините при 24-23 да поведат с 2-0, за да изравнят резултата за 1-1.  В следващите два гейма гостите не срещнаха големи затруднения и победиха с 25-16 и 25-14. 

Миналогодишният шампион "Звездец" също се класира за полуфиналите. Тимът от Горна Малина измъкна трудна победа срещу "Черноморец Бяла 2008". Гостите от Бяла започнаха мача по-силно и спечелиха първия гейм 25-21, вторият беше много оспорван, но в крайна сметка домакините показаха характер, за да изравнят след 27-25. Мачът продължи в същия дух като и двата отбора имаха силни и по-колебливи моменти, за да се стигне до 26-24 за "Звездец" в третия гейм. Тимът на Иван Генков беше категоричен в четвъртия гейм и спечели с 25-19. 

Така на полуфинал ще видим повторение на финалната среща от Money+ Купа България 2023 между "Етрополе" и "Звездец". Мачът ще бъде в Етрополе. 

В другия полуфинал "Дунав" ще приеме Виктория С.И.Л.А в Русе. Двубоите ще състоят на 10 януари.