26 / november 2022
Хебър с чисто 3-0 над Черно море
Хебър трети във временното класиране

Шампионите от Хебър Пазарджик записаха пореден успех в мъжкия ни елит този сезон, след като в мач от осми кръг се поздравиха с чисто 3-0 над Черно море. Това е шеста победа за “Тигрите”, които обаче и са с мач по-малко от своите опоненти в Ефбет Супер Волей. Благдарение на днешния успех, състезателите на Камило Плачи се изкачиха на трета позиция във временното класиране, като пред тях са отборите на Левски София (водач) и Берое 2016.

Хебър Пазарджик 3-0 Черно море


Гостите от Черно море влязоха уверено в първия гейм, повеждайки при 8-6. Успешни атаки на Виктор Йосифов, Симон Хирш и Якопо Масари обаче обърнаха развоя на събитията и пазарджиклии взеха инициативата. Грешките от страна на варненци се увеличиха, а шампионите не пропуснаха своите шансове и отвориха при 25-15 след успешен блок на Хирш.

Въпреки лошия старт, “моряците” не изгубиха вдъхновение и се опълчиха на именития си съперник и във втория гейм (12-12, 15-15, 18-18). Дуото Хирш-Масари обаче отново беше успешно в решаващите моменти, а Хебър поведе с 2-0 след 25-21. 

И двата отбора допуснаха грешки в началото на третия гейм, но с подобрена игра на сервис и блок, домакините заеха лидерската позиция при 16-10 в своя полза. Въпреки опитите на Черно море да върне интригата в сета, това не се случи и в крайна сметка Хебър се поздрави с успеха след 25-22.

Повечето грешки изиграха лоша шега на варненци - 23 на 11. В атака шампионите се представиха по-добре (40 на 34), но на блок гостите бяха малко по-добри (9-6). Пазарджиклии отбелязаха и две повече директни точки от сервис (6-4).


Най-резултатен стана Симон Хирш, с 18 точки до своето име. За Черно море с по 11 точки се разписаха Мартин Павлов и Симеон Димитров.