25 / november 2022
Берое без проблеми срещу Славия
Тимът от Стара Загора е втори във временното класиране в Ефбет Супер Волей

Берое 2016 записа шести успех в Ефбет Супер Волей 2022/2023 след чиста победа с 3-0 над Славия София. Благодарение на петъчната победа в първия мач от осми кръг в мъжкия ни елит, тимът от Стара Загора зае втора позиция във временното класиране. “Зелено-белите” са точно зад лидера Левски, като след осем изиграни мача имат само две загуби. На трета позиция преди изиграването на своя мач от настоящия кръг е Монтана Волей.

Славия пък са предпоследни в класирането като имат само един успех до момента.

Славия София 0-3 Берое 2016 

Двата тима стартираха сравнително равностойно, но с напредването на първия гейм, Берое взе инициативата благодарение на добра игра на блок, докато грешките от страна на славистите зачестиха за крайното 25-18 в полза на гостите.

Вдъхновени от доброто развитие на първия сет, състезателите на Мирослав Живков напълно доминираха във втория гейм, след като поведоха с 5-1 още в началото и не изпуснаха лидерската позиция до 25-17. 

Въпреки че домакините се опитаха да се противопоставят в третия гейм, силите им стигнаха само до 13-13, след което Берое поведе благодарение на добра игра на Спас Байрев и Алексей Землянко за крайното 25-22. 

По-успешната атака се оказа решаваща за крайния резултат, като Берое записа 34 точки от този елемент, а Славия 27. Блокадата на отбора от Стара Загора също работеше по-добре: 12 на 8 блока. 

Най-резултатен стана Спас Байрев с 15 точки, а за Славия с по 10 точки се разписаха Апостол Боянов и Виктор Недялков.