26 / november 2022
ЦСКА обратно на победния път
Армейците с 3-2 срещу Дея

Столичният гранд ЦСКА записа шеста победа в Ефбет Супер Волей 2022/2023 и заема четвърта позиция във временното класиране в мъжкия ни елит. “Армейците” се наложиха с 3-2 над бургаския Дея Спорт, връщайки се обратно на победния път след тежката загуба с 0-3 от Вечния съперник Левски в предишния кръг на шампионата. 

Дея Спорт 3-2 ЦСКА

ЦСКА започна по-уверено в първия гейм, повеждайки с 12-6. Атаката на бургазлии обаче заработи и те се приближиха при 12-13. “Армейците” пък допуснаха собствените им грешки да афектират играта им, което беше достатъчно на Дея да отвори в своя полза. “Червените” се върнаха в двубоя след като спечелиха втория гейм, водейки през по-голямата част след 10-тата точка. Двата тима си размениха по един сет след това, за да се стигне до тайбрек, в който състезателите на Александър Попов показаха по-голяма воля в решаващите моменти.

Статистически, “Червените” се представиха по-добре в атака - 65 на 57, и на блок - 12 на пет. Девет аса не достигнаха на Дея да направи разлика в своя полза, а цска-рите записаха пет точки от този елемент.

Димитър Димитров беше отличен за Играч на мача, завършвайки с 38 точки. За Дея най-добър беше Тодор Вълчев с 19.