27 / november 2022
Нефтохимик с трета поредна победа
Бургазлии се наложиха с 3-0 над Марек

Нефтохимик 2010 Бургас записа трета поредна победа в Ефбет Супер Волей след като в мач от осми кръг надви с чисто 3-0 Марек Юнион Ивкони. 
Така, с четири победи и четири загуби в актива си досега, бургазлии заемат шеста позиция във временното класиране, след труден старт в първенството.

Нефтохимик 3-0 Марек Юнион Ивкони

Домакините стартираха по-добре в двубоя, след като в първия сет, след серия от успешни изяви на Аксел Трухчев и Матей Михайлович поведоха с 14-6. Без особени проблеми, състезателите на Атанас Петров отвориха в своя полза при 25-14, след като и грешките в противниковия отбор зачестиха. 

Доминацията на бургазлии продължи и във втория сет - въпреки че в началото и двата отгбора допуснаха грешки, които афектираха играта им, с развитието на гейма Нефтохимик стабилизира представянето си в атака и поведе с 2-0 след 25-13.

Грешките от страна на дупничани продължиха и в третия гейм, и въпреки че на моменти излеждаше, че интрига в двубоя може и да има, домакините се възползваха от всичките си възможности в атака и затвориха гейма и мача след 25-19.

Именно по-добрата атака се оказа ключов фактор за крайната победа, след като Нефтохимик завърши с 41 точки от този елемент, а Марек - с 23. 

Бургазлии записаха и седем блокади (а дупничани три). И двата тима се разписаха с по три аса. Състезателите около старши треньор Найден Найденов допуснаха повече грешки - 24, докато опонентите им завършиха със 17.

За Играч на мача беше избран Аксел Трухчев, който записа 17 точки. За Марек, никой не достигна двойните цифри - след като капитанът Златан Йорданов приключи с 8.