28 / november 2022
Левски обратно на върха в Ефбет Супер Волей
Сините с победа 3-0 над Добруджа 07

Левски София се завърна обратно на върха в Ефбет Супер Волей, след като в последния мач от осми кръг записа чист успех с 3-0 над Добруджа 07. Столичани са отново на първа позиция във временното класиране в мъжкия ни елит, след като Монтана Волей бяха заели лидерската позиция за ден. 

В понеделнишкия мач обаче състезателите на Николай Желязков показаха способност да се “измъкват” от тежките ситуации и с правилния ментален подход, успяха да пречупят съперниците си. Това пък от своя страна означава, че след осем изиграни срещи, Добруджа 07 все още няма записана победа в Ефбет Супер Волей този сезон.

Левски София 3-0 Добруджа 07

Мотивирани да покажат най-доброто от себе си, гостите стартираха в двубоя със силен сервис, повеждайки с 10-5. Левски обаче успя да намери своя ритъм, и водени от Владимир Гърков и Лазар Бучков “Сините” изравниха. Добрите изяви на домакините продължиха, като този път Венислав Антов и Алехандро Торо бяха главните действащи лица. Добруджа обаче не се предаде лесно, като Жулиен Георгиев се раздаваше максимално на игрището. Левски обаче успя “да се измъкне” и отвори мача в своя полза след 32-30.

Оспорвано беше началото на втория гейм, но по-добрите изяви на блок и от сервис линията подпечатаха добрия резултат за домакините, които се приближиха до крайната победа след 25-19.

Гостите се бориха с “нокти и зъби” в началото на третия гейм, повеждайки с 5-1. След серия успешни атаки на Гърков обаче Левски изравни, което пък доведе до спад в играта на Добруджа, а в крайна сметка домакините се поздравиха с крайното 3-0 след 25-15. 

Статистически, “сините” показаха своята доминация във всички елементи - 45 на 34 успешни атаки, пет на един аса, 12 на седем блока. 

За Играч на мача беше избран Алехандро Торо от Левски, който завърши с 15 точки и стана топ реализатор. За Добруджа най-резултатен беше Жулиен Георгиев с 14 точки.

“Беше наистина тежък мач, всеки път го казвам, но ние сме нов тим и трябва да се борим във всеки един момент. Успяхме да обърнем развоя на събитията въпреки че стартирахме по-нервно във всеки един гейм. Без значение на кое място сме, ние ще продължим да се трудим много в тренировките; Мислим само за утрешния ден и за следващия мач. Всеки следващ двубой за нас е труден и ние ще се борим да излезнем като краен победител. Имаме да работим все още много; това е волейбол, така че всичко е възможно. Нашата цел е всеки ден да се подобряваме.”
Алехандро Торо, състезател на Левски София