30 / november 2022
НВЛ с благотворителна инициатива за спортсменство
НВЛ обяви нова благотворителна инициатива в съвместна кооперация с Money Lease

Дни преди най-светлите празници в годината ръководството на НВЛ обяви нова благотворителна инициатива в съвместна кооперация с Money Lease. 
За всеки зелен картон, получен от състезател в Ефбет Супер Волей, ще се трупат пари, които в края на сезона ще бъдат разпределени за благотворителност. 

По този начин се цели от една страна промотирането на спортсментството в родното първенство, а от друга се дава още по-голям израз на желанието на ръководството на НВЛ да покаже, че волейболът може да играе огромна роля в обществото, подавайки ръка на групи, които имат нужда от подкрепа. 

“От известно време търсим подходящ партньор, който да ни подаде ръка за реализирането на тази наша идея. Щастливи сме, че Finance Plus Management Holding прегърнаха идеята толкова бързо и се надяваме резултатът да се види още в края на този сезон.”
Атанас Върбанов
Маркетинг и социални мeдии 

Инициативата “Зелен картон във волейбола” беше стартирана през 2019г., като идеята е да се стимулира коректното отношение на полето между играчите, тъй като добрият пример може да е “заразителен” както за самите състезатели, така и за феновете. 

“Зеленият картон” подпомага промотирането на ценности, в които волейболът се превръща в своебразно “училище” за усъвършенстване на умения, които да помогнат за развитието както на един честен спорт, така и на състезатели и граждани. 

С новата инициатива за трупане на средства чрез повече получени зелени картони се цели правенето на още една крачка в посока затвърждаване на тезата, че волейболът е много повече от спорт, а силата му за позитивна промяна  надминава границите на волейболното игрище.