efbet Super Volley 2022/23

03 / februari 2023
Нефтохимик категоричен срещу Берое
Бургазлии без проблеми за 3-0

Нефтохимик 2010 надигра без никакви проблеми Берое 2016, записвайки победа с 3-0 и девета победа в шампионата този сезон. Бургазлии домакинстваха дългоочакваното дерби срещу тима от Стара Загора и успяха да “си го върнат” за загубата с 2-3 от първия полусезон по блестящ начин, доминирайки на игрището през целия двубой.

Силната игра на сервис и добре организираната атака се оказаха ключови за успеха на Нефтохимик, докато Берое, в отъствието на голямата си звезда Спас Байрев, имаше проблеми във всички аспекти на играта.

Аксел Трухчев грабна за трети пореден път приза за Играч на мача, помагайки за победата на своя отбор със силно представяне на сервис и успешни атаки в ключови моменти.

Нефтохимик поведе ударно с 8-2 в началото на първия гейм и успя да поддържа ритъма (15-8). Берое успя да притисне за момент съперника си (21-18), показвайки характер, но силите на момчетата, водени от Мирослав Живков, стигнаха само за 21-25.

С Трухчев на линията за начален удар, Нефтохимик стартира по най-добрия възможен начин и във втория гейм, повеждайки с 11-1. С разконцентрирано посрещане, закономерно атаката на гостите страдаше и те не успяха да затруднят опонентите си в нито един момент, губейки на 10. 

За радост на ст.треньора на домакините Атанас Петров, неговите състезатели не допуснаха спад на концентрацията в третия гейм, повеждайки с 8-5. Без никакви проблеми, бургазлии увеличиха разликата за 16-8, като минути по-късно се поздравиха и за крайния успех при 25-13.