efbet Super Volley 2022/23

04 / februari 2023
Добруджа с втора победа за сезона
Състезателите на Данаил Милушев с 3-0

Добруджа 07 се поздрави с втори успех за сезона, след като в събота надигра без проблеми столичния Славия с 3-0 пред собствена публика. Момчетата на Данаил Милушев имаха трудно начало на сезона и заемат десета позиция във временното класиране. Славистите пък са последни с една победа и 12 загуби.

Домакините доминираха във всички волейболни компоненти, завършвайки мача с 34 успешни атаки (на 17), 8 аса (на 2) и 11 блока (на 2). 

Жулиен Георгиев беше отличен като Играч на мача, допринасяйки за победата на своя тим с 16 точки. 

Никой от волейболистите на Славия пък не записа двуцифрено число точки, като най-резултатен за Белите стана Васил Николов с 5 точки.

Добруджанци започнаха ударно в мача, повеждайки с 11-1 след успешна игра на атака на Леон Тончев и серия от асове на Жулиен Георгиев. Пълната доминация на Добруджа продължи с два блока за 14-2. Последва моментен спад на концентрацията и Славия записа точки от грешки на домакините, но въпреки това до големи обрати не се стигна и домакините отвориха при 25-13.

Въпреки два успешни блока за 4-1 в първите минути на втория гейм, Добруджа не успя да натрупа бързо голяма точкова разлика, като отново проблемите дойдоха от няколко непредизвикани грешки. Славия обаче не успя да оползотвори своя момент, като от своя страна започна да греши, а това беше достатъчно на домакините да вземат напълно инициативата за 25-9.

Без изненади протече и третият гейм. Добруджа поведе от самото начало и въпреки че в средата на гейма допусна няколко грешки, това не попречи за крайния изход на събитията, а именно 25-16 и 3-0.