efbet Super Volley 2022/23

04 / februari 2023
Дея без никакви проблеми срещу Монтана
Бургазлии с чисто 3-0

Дея Спорт продължава възходящото си представяне в Ефбет Супер Волей, като само две седмици след изиграването на Финал за Money + Купа България 2023, записа впечатляваща победа с 3-0 срещу традиционно силния отбор на Монтана Волей. Това е осми успех за бургазлии в мъжкия ни елит като те заемат шеста позиция. Монтана пък запазва петото място във временното класиране.

След като в 12 кръг бургазлии се справиха с Берое 2016 след 3-1, в събота, състезателите на Франческо Кадеду не оставиха никакви съмнения кой е по-добрият отбор на терена. 

Домакините доминираха във всички волейболни елементи, показвайки по-чиста игра и по-малко грешки, което им даде предимство в началото на геймовете.

Стефано Патриарка беше избран за Играч на мача.

Домакините успяха да заемат лидерската позиция още в началото на първия гейм, повеждайки с 6-4. Въпреки опитите на Монтана “да натисне” съперника, Николай Учиков и неговите съотборници всъщност не загубиха концентрация и отвориха мача в своя полза при 25-19. 

Малко по-завързани бяха първите минути на втория гейм (9-9), но отново Дея беше отборът, който успя да намери първи своя ритъм и да наложи волята си за 13-10. Монтана показа характер (15-15), но домакините не се пречупиха и с повишена концентрация се приближиха към крайната победа след 25-21. 

Загубените първи два гейма обезкуражиха гостите и те стартираха зле в третия сет (0-3). Състезателите на Даниел Пеев не успяхада се върнат в гейма в нито един момент, а от своя страна бургазлии не понижиха нивото си на игра и се поздравиха с крайното 3-0 след 25-15. 


“Това са момчетата, това е отборът за втория полусезон. В различна ситуация сме от есенния полусезон. Може да се опитваме да подобряваме играта на отбора в този вид. Изиграхме нелоши два гейма, независимо че ги загубихме. Дея играха много чисто в първия гейм и това наклонзи везните в тяхна полза. Иначе играхме добре за момента, в който се намираме. Резултатът е неприятен. Надявам се всички момчета, които имат здравословни проблеми, да се върнат бързо и да са пълноценни. Винаги изисквам от моите момчета да искат да печелят и да се борят във всеки един мач. В първите три кръга от втория полусезон имаме мачове срещу много силни противници, които ни заварват в неприятна ситуация, но това, което можем да продължим да правим, е да работим.”
Даниел Пеев, ст. треньор на Монтана Волей

“Мисля, че се справихме много добре. Предимно в началните фази на всеки гейм. Честно казано очавках далеч по-оспорван мач, но днес започнахме много добре във всичко - защита, блокада, атака, сервис. Приличаше почти на Дея Волей, който игра Финал за Купата преди две седмици. Мисля, че в този отбор има много опитни играчи, но и много млади таланти. След смяна на треньор винаги има възход, но трябва да видим дали на края на годината ще задържим това представяне и дали ще сме по-добри от позицията, на която бяхме в края на първия полусезон.
Ние играем, за да печелим. Не правим друго. Тренираме, за да печелим. Никой не практикува професионален спорт, за да стане втори, но в зависимост това как се развиват мач, първенство, не всеки става първи. Искам да кажа нещо, което рядко казвам. Намерих тук екип, който е готов, да работи 24/7, непрекъснато, по всяко едно време. Това е част от успеха.”

Франческо Кадеду, ст. треньор на Дея Спорт