efbet Super Volley 2022/23

06 / februari 2023
Пирин с ключова победа в Ефбет Супер Волей
Разложани се наложиха с 3-1 над Марек
Пирин Разлог записа ключова победа в битката за оцеляването в Ефбет Супер Волей, след като надви с 3-1 Марек Юнион Ивкони в югозападното дерби в 13 кръг. Така, състезателите на Благовест Катранджиев заемат девета позиция във временното класиране в мъжкия ни елит, и са на една позиция зад осмия - Черно море (и евентуална позиция в плейофите след края на редовния сезон).

По-добрата игра в атака се оказа от изключителна важност за крайния успех в понеделник, след като разложани завършиха с 42 точки от този елемент (на 39). Дупничани пък бяха малко по-добри на блок (13 на 10) и от начален удар (6 на 4 аса). Повечето грешки, допуснати от състезателите на Найден Найденов, имаха влияние върху крайния резултат - 34 на 26. 

Дейвид Кръстев стана топ реализатор в двубоя, завършвайки със 17 точки, а по 10 добавиха съотборниците му Кристиян Алексов и Костадин Гаджанов. Алексов беше отличен и като Играч на мача.

За Марек най-много точки наниза Георги Бъчваров (12).

Първите минути в мача бяха белязани от грешки от страна и на двата отбора като първо от това се възползва Пирин, а след това Марек грабна своите шансове за 15-15. В заключителните моменти от гейма, атаката на гостите беше безпогрешна и разложани отвориха в своя полза след 25-22.

Оспорван беше вторият гейм, като през цялото време двата тима се преследваха в резултата. Отново обаче грешките се оказаха факторът, който предреши изхода на събитията - Пирин показа малко по-чиста игра и здрави нерви за 25-23 след успешна атака на Гаджанов.

Марек показа напълно друго лице в третия гейм, повеждайки със 7-3 след изключителна игра на блокада. Домакините продължиха да доминират на този елемент, а силният сервис само помогна за лидерството в сета - 17-8. Без особени проблеми, състезателите на Найден Найденов успяха да върнат интригата в мача, затваряйки гейма на 25-15. 

В четвъртата част обаче, дупничани започнхаха на “приливи и отливи”. След добра игра на сервис (6-5 и три аса), последваха три грешки и смяна на лидерската позиция за 10-8 в полза на Пирин. Гостите не изпуснаха повече инициативата, и възползвайки се от грешките в полето на Марек, затвориха гейма и мача след 25-14.

“Искам да поздравя отбора от Дупница за това, че се бориха. И, разбира се, поздравления и за нашия отбор - не допуснахме толкова грешки и се поздравихме с успеха.”
Кристиян Алексов, състезател на ВК Пирин Разлог

“Много труден мач, но важното е, че успяхме да вземем трите точки. Можем да се борим напред, евентуално към плейофите. Подценихме малко отбора на Дупница в третата част, не бяхме достатъчно мотивирани. Трябваше да влезнем като в първите два гейма, за да запишем победа с 3-0, но все пак е важното, че бихме.”
Дейвид Кръстев, състезател на ВК Пирин Разлог