efbet Super Volley 2022/23

27 / november 2022
Монтана Волей - новият лидер в Ефбет Супер Волей
Монтанчани с победа 3-1 над Пирин Разлог

Монтана Волей е новият временен лидер в Ефбет Супер Волей, след като в неделя надигра с 3-1 отбора на Пирин Разлог. Състезалите на Даниел Пеев оглавяват класирането, като оставят зад себе си Левски София, които обаче ще изиграят своя двубой от 8 кръг в понеделник и имат своите шансове отново да заемат лидерската позиция. 
Пирин пък заема осмо място, като има записани в актива си три победи и пет загуби.

Монтана Волей 3-1 Пирин Разлог


И двата тима вдигнаха високо летвата още в първия гейм на мача, преследвайки се в резултата през цялото време. При 23-23 успешна атака на Радослав Попов и блок на Филип Палгут сложиха точка на спора в тази част и домакините отвориха в своя полза.

Вдъхновени, монтанчани контролираха случващото се на терена през втория гейм, повеждайки от самото му начало (6-3), трупайки точкова разлика (16-7) до крайното 25-19, като дори и силният сервис на Пирин не успя да спре устрема на домакините.

Три аса и три блокади в третия гейм обаче имаха вдъхновяваща роля върху състезателите от Разлог, които върнаха обратно интригата в мача след 25-22 в своя полза.

Това обаче беше достатъчно “да ядоса” новите водачи във временното класиране. Работейки като добре сработена машина, домакините поведоха в четвъртия гейм и повече не допуснаха обрати, затваряйки сета при 25-14.

Статистически, Монтана се представи по-добре в атака (67 на 46), като именно това се оказа ключовият фактор за успеха. Пирин завърши с три аса повече от противника си (10 на 7). И двата отбора записаха по 5 точки от блок. 

Радослав Попов с 22 точки беше избран за Играч на мача. Мирослав Градинаров и Денислав Бърдаров завършиха с по 15 всеки. За Пирин Дейвид Кръстве блесна с 20.