NVL Top League 2022/23

31 / oktober 2022
Вълнуващо начало на новия сезон във Висшата лига
Oсем вълнуващи срещи сложиха началото на новия сезон във Висшата лига

Oсем вълнуващи срещи сложиха началото на новия сезон във Висшата лига. 
Пет срещи се изиграха в Група “Запад” и три в Група “Изток”. 



Миньор 3-0 ВАСК

Волейболният отбор на „Миньор" записа убедителен успех на старта на новото първенство на Висшата лига-Запад, като надделя 3-0 гейма над гостите от Волейболна академия "Стойчев – Казийски". Началото на мача бе ударно за домакините- 7-0, като основна заслуга имаше дошлият именно от ВАСК Петроний Евтов, който затрудни посрещането на доскорошните си съотборници. Гостите успяха да стопят разликата до само една точка, но след 16-15, инициативата премина изцяло в ръцете на "Миньор", за да приключи 25-19.
И втората част продължи превъзходството на "чуковете", за да го затворят 25-16. Играчите от ВАСК намалиха грешките в третия гейм за разлика от домакините и си осигуриха аванс от 5 точки -16-11, след добри изяви на Александър Шопов и Веселин Брендьорфер. Силите на гостите стигнаха до 20-17, като след серия от начален удар на Милан Миланов, "Миньор" записа 6 безответни точки и в крайна сметка победи с 25-21

Град 3 -2 Сливнишки герой

След близо 2 часа битка, волейболистите на "Град" излъгаха "Сливнишки герой" 3-2 гейма на старта на шампионата във втрия ешелон. Играчите на Христо Христов успяха да наложат волята си в първите два гейма, които спечелиха на 20 и 18 точки. Гостите от Сливница обаче се върнаха в мача, печелейки слидващите две части, за да се стигне до тайбрек. В решаващия момент, опитът си каза думата и "Град" се поздрави с успеха след 15-9.

Повече информация за всички двубои тук