NVL Top League 24/25

24 / september 2024
Ясен е жребият за Висша лига 24/25

Беше хвърлен жребият за първи кръг във втория ни ешалон в мъжкия ни клубен волейбол - Висша лига 24/25.

На специално събитие в офисите на Sportal.bg,  излъчвано във фейсбук страницата на НВЛ, 13-те отбора, които ще се състезатават в идните месеци във Висша лига, научиха съперниците си след като самият жребий беше изтеглен от Антон Димитров, ст. треньор на ВК Етрополе и Виктор Костадинов, пом. треньор на ВК Миньор Перник.

“Бройката отбори тази година във Висша лига е необичайна, тъй като ВК Сливнишки герой отказа участие. ВК Люлин също имаха право след като спечелиха А НВГ, както и Виктория Волей, но и двата тима не се присъединиха. Така стигнахме до 13 отбора, което означава, че във всеки кръг един отбор ще почива. 

Много е важен какъв жребий се тегли днес. По този начин, отборите знаят дали срещу преките си съперници ще са гости или домакини, тъй като няма връщане на визитата и това означава домакинско предимство.”
Атанас Върбанов
Маркетинг Директор, НВЛ

В плейофите ще играят първите 10 отбора. Първите два от редовния сезон се включват директно на полуфинал, а тимовете от 3-то до 10-то място ще играят допълнително, за да излъчат останалите два полуфиналиста. 

Отборите в дъното (от 10-то до 13-то място) ще играят допълнително като ще си върнат визитите по системата Бергер, за да определеят финалното класирине. Последният ще изпадне, а предпоследният играе плейаут с шампиона от А НВГ. 11-тият си запазва мястото. 

Редовният сезон във Висша лига стартира през първия уикенд на ноември, а в плейфоната фаза отборите ще играят по два мача със златен гейм.

Победителят се класира директно за Ефбет Супер Волей, а класиралият се на второ играе плейаут с предпоследния в мъжкия ни елит.

“Планираме пълно видео покритие на мачовете и всеки фен да може да наблюдава двубоите в нашия сайт. вкл. с колеги от платформа за онлайн стрийминг планираме някои от мачовете да ги излъчваме с няколко камери, с журналисти на място, и да опитаме да приближим Висша лига към Ефбет Супер Волей. 
Няма да има изненади. Държим да спазваме и да направим нещата, които сме заложили досега. Ще наблегнем на излъчването, едно от основните неща, които феновете търсят и гледат, и се надяваме така да привлечем и бизнеси, които да инвестират във Висша лига.”

Атанас Върбанов 
Маркетинг Директор, НВЛ

“Мартин Симеонов има хубава визитка, той е нашето звездно попълнение. Подсилихме се на основни позиции, като всички състезатели ще имат своя принос с класа и опит. Имаме и състезатели, които напуснаха. Категорично нашата цел е да се класираме за Ефбет Супер Волей. Имаме уникална зала, ремонтирана, условията за тренировъчен процес и мачове, са перфектни. Има капацитет около 2000 души, които да създават уникална атмосфера. Целим да зарадваме хората, да пълним залата, децата да се вдъхновяват. Всеки знае за какво се бори и гори в играта. Това е идеята - да радваме хората и да има големи спортни събития.”
Виктор Костадинов, пом. треньор на ВК Миньор Перник.

“Заварих един вече готов и сформиран отбор, тъй като доста късно заех позицията. Отборът има опит и е нормално да се цели във финали. Искаме да сме прекият конкурент на Миньор. Има доста отбори във Висша лига, които има какво да покажат и съм сигурен, че ще бъде много интересно.  Нека да си спечелим мачовете един по един, след това ще говорим.”
Антон Димитров, ст. треньор на ВК Етрополе