Demax League

22 / januari 2023
Осма поредна Купа на България за Марица Пловдив
Маринчанки с победа 3-0 над ЦСКА

Марица Пловдив не срещна проблеми при защитаването на трофея в Купа България след като във финалния двубой, провел се тази неделя в спортна зала “Васил Левски”, гр. Пазарджик, се наложи с чисто 3-0 над ЦСКА София. Състезателките на Борислав Крачанов контролираха ритъма на игра през цялото време и не оставиха място за изненади, завоювайки осма поредна Купа на България.

Актуалните носителки на Купа България, отборът на Марица Пловдив стартира стабилно в мача, повеждайки с 10-5 в първия гейм. Маринчанки запазиха преднината си (17-12) като въпреки добрите опити на ЦСКА в защита, Марица показа по-добра игра на блок и в завършващите моменти на атаката. 

Грешките в полето на ЦСКА преобладаваха в началото на втория гейм, докато пък Марица продължи да поддържа своя ритъм. С добра работа на мрежата и със силен сервис, тимът от Пловдвид поведе с 12-6. Последваха малко по-дълги разигравания, в който обаче отново Марица имаше крайната дума (16-8). Въпреки моментна липса на концентрация в тима, пловдивчанки намериха правилната мотивация и затвориха гейма с 25-20. 

Подобен сценарий се разви и в третия гейм -маринчанки поведоха (4-1). Армейките опитаха да засилят атаката (8-5), но и допуснаха непредизвикани грешки, които повлияха на резултата (12-7). След като не успяха да се възползват от своите шансове, момичетата на Юлия Иванова загубиха своя ритъм, а Марица уверено крачеше към титлата. Без затруднения, пловдивчанки затвориха третия гейм при 25-17 и се поздравиха с крайния успех.