efbet Super Volley

19 / januari 2024
Левски София си осигури билет за полуфиналите на Money+ Купа България 2024
Сините ще играят с победителя от мача Монтана Волей - Хебър Пазарджик

Най-очакваният сблъсък от публиката в зала “Левски София” от Money+ Купа България 2024 не разочарова. В мач между Левски София и Берое 2016 домакините на турнира взеха победата с 3-1 гейма и продължават напред в битката за един от най-желаните волейболни трофей.

Левски София 3-1 Берое 2016 

Сините показаха по-добра игра на блокада, реализирайки 14 точки срещу 8 за съперника, а другият елемент, в който бяха по-добри, е атаката (54 на 47 точки) с цели 10% по-висока ефективност за 53% срещу 43%. Тимът от Стара Загора беше по-добър на посрещане - 52% на 44% позитивно. Двата отбора си отбелязаха равен брой директни точки от сервис - 5. 

Първият гейм започна много оспорвано като и двата тима излязоха мотивирани за победа и още веднага се “захапаха” на терена като никой не успя да натрупа сериозна преднина за дълго. В края Берое 2016 изоставаха с 20-22, но успяха да “обърнат” за 24-22. След като старозагорци не успяха да спечелят гейма при 24-22, с мощна тройна блокада го направиха от при втората си възможност, за да победят с 25-23. 

Във втория сет Берое 2016 започна малко по-уверено и поведе с 6-4. Домакините успяха да изравнят бързо 7-7, но отбора на Мирослав Живков отново успя да поведе 11-7. След като успяха да затруднят посрещането на Берое, играчите на Левски имаха възможност да построят по-добре своя блок и да спрат атаката на противника, за да се стигне до изравняване при 19-19. Настроението в синия тим се покачи осезаемо, което даде и тласък на играта, за да спчелят с 25-21. 

Левски продължи със силната игра и в третия гейм, в който взе преднина още в самото начало - 6-3. Младият тим доминира през цялото време и затвори гейма след 25-14. 

Берое се върна в мача в четвъртия гейм, повеждайки с 6-3, но Левски успя да изравни бързо 9-9, като дори взеха водачеството в гейма 14-10. В края сините допуснаха две грешки, с което дадоха възможност на Берое да поведе с 20-19. До края и двата тима показаха мъжка игра, от която победител излезе Левски след 25-23. 

В утрешния ден Левски ще играят с победителя от последния четвъртфинален сблъсък Монтана Волей и Хебър Пазарджик.

"Не успяхме да направим най-добрата подготовка за Купата, тъй като имахме състезатели с националните гарнитури, както и мачове в европейски турнир. Въпреки всичко, важното е, че след едно тежко начало, успяхме да се съберем и да спечелим. 
Напрежението на полуфинала ще е огромно, защото и очакванията са големи. Ние не сме вече децата на Левски, със сигурност имаме амбиции и те са да преборим всички тук."

Николай Желязков, ст. треньор на Левски София

"Искам да поздравя състезателите на двата отбора, защото направиха добър мач. Поздравявам организаторите на този турнир за организацията и за условията,  за добри мачове.  Можем да съжаляваме, защото изпуснахме инициативата. Играхме срещу един отбор с много млади таланти, много опитни чужденци и национални състезатели с доказани качества. Левски е добре изграден отбор и срещу тях се играе трудно. Днес те ни превъзхождаха в атака, но мисля, че ние изпуснахме своите моменти. Справихме се с техния силен сервис и трябва да поработим още върху организацията на нашата атака, за да бъдем сред най-силните отбори. Можем да бъдем още по-добър отбор и да отговорим на всичко, което се прави за нас и на очакванията към нас в Стара Загора, като поработим в някои технически елементи."
Мирослав Живков, ст. треньор на Берое 2016