efbet Super Volley

19 / januari 2024
Монтана срещу Левски във втория полуфинал за Money + Купа България
Монтанчани надиграха Хебър

Монтана стана последният полуфиналист в Money + Купа България 2024 след като в четвъртфинален сблъсък с Хебър Пазарджик надви противника си с 3-0. В събота състезателите на Даниел Пеев се изправят срещу Левски София в опит да осигурят мястото си на финала.

Хебър 0-3 Монтана

Монтана надигра съперника във всички волейболни компоненти: 34 на 23 успешни атаки, 6 на 4 аса, 11 на 4 блокади. 

Най-резултатен в мача стана Кристиян Валчак, с 11 точки. По 10 добавиха съотборниците му Фахри Путратама и Самуил Вълчинов. За Хебър също с 10 пункта се разписа Калоян Вълчинов.

Първите минути в мача бяха белязани от игра на “котка и мишка” между двата тима (7-6). Хебър успя да вземе превес при 13-10 в своя полза. Монтанчани обаче успяха да с върнат гейма и да заемат лидерската позиция при 19-16 и повечен е погледнаха назад за 25-20.

Състезателите на Даниел Пеев започнаха като по-концентрирания отбор във втория гейм, повеждайки убедително с 14-7. Без проблеми (21-15), Монтана Волей се приближи до крайния успех (25-18).

Подобен беше сценарият и в третия гейм, като монтанчани демонстрираха по-стабилна игра в различните елементи, трупайки комфортна точкова разлика (6-2, 12-8). В крайна сметка, Монтана се поздрави с крайния успех след 25-15. 

“Не започнахме добре, но това беше очакване. Не съм очаквал, че ще стартираме ударно и убедително. Не сме играли никакъв мач от 29-ти декември, дори и приятелски. Това е твърде дълъг период. От тази гледна точка, очаквах, че ще има доста неточности в играта. Самите момчета, колкото и да говорим, че не трябва да различват съперниците, а да ни интересува как ние се справяме в нашето игрище, знаят, че от другата страна на мрежата има млади момчета. Мотивацията не е на 100%. Хубавото е, че виждаме, че въпреки че има някои неудачи в играта, това не ни влияе и продължаваме. В хода на мача имаше условия да влязат и други момчета и да усетят самата зала. Утре мачът няма да е същия. Можем да победим Левски, ако намерим своята правилна игра и без такива грешки като днешните. Разбира се, Левски в момента са в много по-добро игрово състояние. Те нямаха таква пауза, играха евротурнири със силни противници. Може би има някака умора у тях. И не толкова физическа, сигурен съм, че са подотвени добре. Да, домакини са, тежко е, сигурно ще е пълна залата, което е прекрасно. Надявам се това да помогне, за да стане добър мач.”
Даниел Пеев, ст. треньор на Монтана Волей

 “Прегоряхме. Млади и неопитни състезатели. От другата страна има доста опитни състезатели, доста класа. Затова работим всеки ден, за да можем да държим ниво не само половин гейм. Уроците са много. Пуснахме тези млади момчета в дълбокото. Това е истината. Трябва да се върви напред с много мисъл. Очакванията от втория полусезон в Ефбет Супер Волей са да вземем поне 3-4 победи.”
Николай Димитров, ст. треньор на Хебър Пазарджик