efbet Super Volley 2022/23

03 / februari 2023
ЦСКА отново на върха в Ефбет Супер Волей
"Армейците" с 3-0 срещу Черно море

ЦСКА продължава победния си ход в Ефбет Супер Волей, като в първия мач от 13 кръг надигра с чисто 3-0 Черно море. Така, състезаталите на Александър Попов отново се изкачиха на върха във временното класиране в мъжкия ни елит, имайки в актива си 11 победи от 13 мача. 

“Червените” надиграха противника във всички волейболни елементи, завършвайки мача с 46 успешни атаки (на 31), 7 аса (на 3) и 9 блокади (на 1). За пореден път на високо ниво за домакините се представи Димитър Димитров, който завърши мача като топ реализатор с 20 точки. 13 добави Александър Симеонов. За варненци най-резултатен стана Норман Недков, който наниза 13.

Либерото на ЦСКА - Валентин Пейчев, беше избран за Играч на мача.


Въпреки че стартираха малко нервно в първите минути от мача, допускайки две грешки, “армейците” бързо установиха своя ритъм на игра и заеха лидерската позиция след два успешни блока на Иван Михал и силно представяне на сервис Александров. Димитров също “загря” с две атаки и един блок, а след това направи разликата още по-голяма след два аса за 19-12. Без особени проблеми, домакините отвориха в своя полза след 25-15. 

“Червените” се показаха като истинска машина за блокади в началото на втория гейм, като по две точки от този елемент отбелязаха Димитров и Костов за 9-4. Гостите пък имаха проблеми с някои собствени грешки и закономерно загубиха и този гейм с 14-25. 

Малко по-завързано беше началото на третия гейм (8-8), но все пак, благодарение на успешни атаки, ЦСКА взе превес (15-11) и успя да поддържа разликата за крайното 25-18.