efbet Super Volley 2022/23

13 / mars 2023
Хебър с 13-та победа в Ефбет Супер Волей
Шампионите надиграха Черно море

Действащите шампиони от Хебър Пазарджик записаха 13-та победа в Ефбет Супер Волей за сезон 2022/2023, след като в последния двубой от 19 кръг победиха с чисто 3-0 отбора на Черно море. 

Така, състезателите на Камило Плачи заемат четвърта позиция в мъжкия ни елит три кръга преди края на редовния сезон.

В челната тройка са Нефтохимик 2010 Бургас (първи), Левски София (втори) и ЦСКА (трети).

В двубоя между Хебър и Черно море, изигран в понеделник във варненската зала Христо Ботев, пазарджиклии не срещнаха никакви трудности срещу своите опоненти и наложиха волята си през всичките три гейма. Това даде свобода на Плачи да даде шанс на повечето си играчи да се изявят, а същото направи и ст. треньорът на варненци - Пламен Христов, който също включи в игра и млади състезатели от “скамейката”.

“Тигрите” бяха по-добрият отбор в атака (34 на 24 успешни атаки) и от сервис линията (10 на 5 аса). На блок обаче и двата тима се представиха еднакво, записвайки по 8 точки от този елемент. 

Домакините допуснаха повече грешки в срещата (23), докато Хебър направи това 14 пъти.

Най-резултатен в двубоя стана Тодор Алексиев с 15 точки, а с 14 завърши Якопо Масари. За Черно море най-много отбеляза Симеон Димитров (10).

Пълна статистика от мача тук

“Беше добър мач за нас. Беше важно да играем добре и да победим, направихме и двете неща. Не съм доволен от настоящата позиция, която имаме във временното класиране, но не можем да направим нищо сега. Можем да мислим да как да победим в последните мачове и да мислим как да играем добре в плейофите. Нямаме предпочитания кого да срещнем на плейофите, има толкова много силни отбори в България тази година. Така че е важно да мислим ние как да играем добре. В преговори сме с клуба за моята ситуация, дали ще продължа в клуба. Да кажем, че сме на добър път.”
Камило Плачи, ст. треньор на ВК Хебър Пазарджик

“Хебър са класа над нас, може би повече. Въпросът е да обиграваме за следващата година младите момчета. Днес се включиха добре, не играха зле. Изпълнихме задачата с оставането в елита. Целият отбор е млад, липсва класа, опит, но в крайна сметка се справихме. Тази година първенството е интересно. Не се знае нищо, кой ще стане шампион. Ние вече ще работим по селекцията за следващия сезон. На 29-ти имам среща с президента на клуба Красимир Илиев. Надяваме се да изградим по-добър отбор, да имаме по-добра селекция и догодина да видим един по-силен Черно море.”
Пламен Христов, ст.треньор на ВК Черно море