efbet Super Volley 2022/23

18 / mars 2023
Марек продължава напред в битката за оцеляване в Ефбет Супер Волей
Славия изпада от елита

Марек Юнион Ивкони записа най-важната си победа през сезона, след като в мач от 20 кръг надделя с 3-2 над последния във временното класиране - Славия София.  Така, състезателите на Найден Найденов си гарантират участие в плейаута за оставане в Ефбет Супер Волей, като на 5 април ще премерят сили с втория от Висша Лига в битка за оставане в елита. 

Славия София пък със сигурност отпада от мъжкия ни елит и няма да се състезава сред най-добрите отбори през следващия сезон, като два кръга преди края на редовния сезон има само една победа в актива си.

В прекия сблъсък между “последен и предпоследен”, изигран тази събота в столичната зала Панайот Пондалов, и двата тима показаха мотивация и желание за победата. В игра “на котка и мишка” през цялото време, нервите и физическите сили бяха на страната на гостите от Дупница в решаващия пети гейм.

За изключително оспорваната игра говорят и цифрите от двубоя: Славия се представи малко по-добре в различните волейболни елементи - 61 на 58 успешни атаки, 10 на 6 аса, 10 на 8 блока, но повечето им собствени грешки им костваха победата (39 на 26).

Най-резултатен в двубоя стана Мохамед Геруаш - Ташуна, отбелязал 24 точки за Марек. За Играч на мача пък беше избран Ерик Стоев (9 точки и решителни отигравания в посрещане).

За Славия пък най-добре се представи Васил Николов с 22т. 

Пълна статитстика от двубоя тук. 

“Според мен решаващто в днешния мач, че успяхме да посрещаме добре и имахме разнообразна игра. Усещаше се, че те имаха и огромна подкрепа. Те бяха много мотивирани. Два млади отбора сме, играе ни се.”
Ерик Стоев, състезател на ВК Марек Юнион Ивкони

“Винаги, когато печели един отбор, печели, защото играят всички заедно. Стана един хубав мач за нашето ниво - последен и предпоследен. Радвам се, че се стигна до пет гейма, за да може и състезателите да усетят тази атмосфреа и да се почувстват удовлетворени от победата. Ядоса ме пак това, че допускаме серии от грешки. Един обигран отбор не трябва да го допуска серии от грешки. Иска ми се да не се случва, но това е опитът, може би е нормално и се надявам това нещо да се надгражда. По-важното е, че постигнахме успеха. И Славия играха добре, бориха се, така че тези мачове са полезни и за двата отбора.”
Найден Найденов, ст. трензор на ВК Марек Юнион Ивкони

“Мисля, че се борихме, раздадохме се. Играхме сърцато, но във важни моменти допуснахме много груби грешки. Най-вече в четвъртия гейм, когато сгрешихме сервис, който ни костваше сета. Бяхме догонващи в резултат през целия четвърти гейм, успяхме да изравним 23-23, но … Падна играта ни в петия гейм. Марек ни превъзхождаше днес. Имаме още два кръга - гостуване на Монтана, домакинство на ЦСКА и ще се постараем да завършим годината с два хубави мача. Силно се надявам това, че тази година играха в елита, да е помогнало на тези млади състезатели да натрупат опит и да продължат да се развиват.”
Северин Димитров, ст. треньор на ВК Славия София