efbet Super Volley 2022/23

20 / mars 2023
Левски не допусна изненади срещу Черно море
Сините на втора позиция във временното класиране

Столичният гранд Левски София не допусна изненади срещу Черно море, записвайки чиста победа с 3-0. Благодарение на победата, състезателите на ст. треньор Николай Желязков се изкачиха на втора позиция във временното класиране два кръга преди края на редовния сезон. Черно море пък остава в подножието на Топ 8. “Моряците” заемат девета позиция като се отдалечават от участие в плейофите.

“Сините” допуснаха загуба от този противник през първия полусезон в Ефбет Супер Волей, но в последния мач от 20 кръг не срещнаха трудности пред собствена публика.

Единствено във втория гейм левскарите загубиха концентрация за миг, а гостите се възползваха, за да притискат максимално своите опоненти. До изравняване на геймовете обаче не се стигна, а спечелването на втория сет даде на Левски нужната увереност, за да затвърди лидерската си позиция в мача и да спечели с 3-0. 

Левски надигра Черно море в атака (51 на 34 успешни атаки), както и записа три директни точки от начален удар (докато състезателите на Пламен Христов не успяха да се разпишат от този елемент). И двата тима отбелязаха по седем блокади. Гостите допуснаха и три повече грешки (17 на 14).

Владимир Гърков стана Играч на мача, завършвайки като топ реализатор със 17 точки до своето име.

“Радвам се, че успяхме да победим толкова категорично. Помним какво стана първия полусезон, когато загубихме неприятно от тях. Днес всичко си дойде на мястото и заслужено спечелихме. Нямаше напрежение, ние знаехме, че сме по-добри от тях и важно беше какво се случва от нашата страна. Успяхме да се мобилизираме във втория гейм, въпреки грешките. В третия гейм ги надиграхме. Целта ни е да успеем да спечелим останалите мачове до края. Смятам, че ще успеем да победим, зависи от ние какво правим от нашата страна на мрежата.”
Владимир Гърков, състезател на ВК Левски София

 “Смятам, че днес спечелихме заслужено. На нас Черно море са ни доста неудобен противник, независимо от това, че днес спечелихме. Отборът на Черно мрое играе доста добре в защита, грешат доста малко в атака. Имат интересни нападатели. Днес на моменти направихме някои грешки, поради които във тория гейм имахме ситуации, в които резултатът беше близък, но като цяло бях спокоен. Момчетата показаха добра игра. След мача с Добруджа имахме време за подготовка, да починем, да се възстановим, Влизаме в ритъм и почваме да мислим за мача с Пирин в събота. В Разлог традиционно се играе трудно. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим и ще направим всичко възможно да сме максимално концентрирани и да се подравим с успех.”
Николай Желязков, ст. треньор на ВК Левски София

“Левски по принцип са класен отбор. Ние имаме отбор от млади състзатели, които израстват всеки ден, това ни е работата. Нашият състав има нужда от поне 4-5 души. Рано е да говорим още за следващата година. След последния мач ще работим по селекцията за следващата година.”

Пламен Христов, ст. треньор на ВК Черно море