efbet Super Volley 2022/23

19 / juli 2023
Активно лято със Стефан Чавдаров: летни усмивки и волейболни уроци
Централният блокировач на Дея - гост на децата от центъра за социална рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“ в село Горна Малина

Волейболистът на Дея Спорт и националния отбор по волейбол – мъже - Стефан Чавдаров, проведе тренировка с децата от центъра за социална рехабилитация и интеграция „Свети Йоан Рилски“ в село Горна Малина.

Централният блокировач на бургаския тим е волейболистът с най-много зелени картони за сезон 22/23 в Ефбет Супер Волей, и беше специален гост на децата от Центъра, които го посрещнаха с молби за автографи и топла питка по стара традиция.

След кратки презентации на теми „Предизвикателството да се храним пълноценно“ и „Спорт и кинезитерапия – възможни проблеми при подрастващи“, децата имаха възможност да си поговорят с Чавдаров, задавайки му въпроси за началото на неговата кариера, как се справя със загубите, трудно ли му е било да съчетава спорт и учене, когато е бил ученик, и колко е важно да си честен на и извън терена.

След интересната дискусия, всички участници заедно се отправиха към спортната зала в Горна Малина, където децата и Чавдаров имаха съвместно занимание под ръководството на треньора Стефан Славков (капитан на ВК „Звездец“). След интересни предизвикателства на блокада и игри с балони, Чавдаров също така показа на децата и техники за изпълняване на начален удар.

Тренировката приключи с благодарности и снимки за спомен.

Събието, част от  „Зелен картон за Активно лято“, е кулминация на няколко седмици, в които децата участници в инициативата се занимаваха с различни дейности, свързани както със спорт (и в частност с волейбол), така и с различни занимания, свързани с развиване на потенциала и надграждане на знания. В срок от  над месец и половина децата имаха възможност да се запознаят с връстници, да прекарат време без телефон, както и да получат нови умения.

Припомняме, че НВЛ със съдействието на Money Lease, подкрепя „Активно лято“ благодарение на инициативата „Зелен картон“ – за всеки зелен картон, получен през сезон 22/23 в Ефбет Супер Волей, беше дарявана определена сума. Повече информация тук.