efbet Super Volley 2022/23

19 / januari 2024
Дея Спорт продължава към полуфиналите на Money + Купа България 2024
Пирин Разлог изигра силен мач и затрудни максимално един от фаворитите за спечелването на тазгодишната Купа

Волейболното шоу, наречено Money + Купа България 2024, започна обещаващо. В първия четвъртфинален мач от турнира един срещу друг се изправиха отборите на Пирин Разлог и Дея Спорт.

Дея Спорт 3-1 Пирин Разлог 

За високо волейболно ниво говори разликата от само 5 точки (54 на 49), реализирани в атака, и тежката битка между първия и осмия в редовното първенство. Според статистиката, Пирин бе по-добрият отбор на блокада като отбеляза 12 точки срещу 9 за съперника, както и на посрещане - 56% на 43% позитивно.  Но опитът на Дея пролича в срещата като отборът допусна много по-малко грешки (21-32), което в крайна сметка се оказа от решаващо значение за крайната победа в мача. 

Най-резултатен за Дея Спорт беше Николай Учиков с 19 точки, а 17 добави Валентин Братоев. Мариян Наков записа цели 21 точки за Пирин, които не бяха достатъчни за победа. 

Още в самото начало неврокопският тим показа силна мотивация и след като изоставаше с 2-0, пое инициативата и поведе с 4-3 като успя да задържи лидерството до 11-11, след което беше поето от Дея. Бургаският тим беше водещият до самия край и победи 25-21. 

Вторият гейм отново започна по-добре за символичните гости от Пирин, които поведоха с 10-5. Дея Спорт не оставиха нещата така и в средата на сет стопиха разликата до 15-16. Двата отбора показаха високо ниво и играта вървеше точка за точка, като в крайна сметка Пирин изравниха за 1-1 гейма след 25-23. 

Третият гейм започна с доминиция от Дея Спорт, които поведоха с 11-4. Тимът на Благовест Катранджиев не се отказа до самия край и показа сериозен характер, намалявайки изоставането си до 1 точка и то в самия край на гейма - 20-21, но не успя да направи обрат и загуби на 21-25. 

Четвъртата част започна оспорвано точка за точка, докато на сервис за Дея не застана Николай Николов, който затрудни максимално посрещането на съперника, а тимът му поведе с 14-9. До края на гейма Пирин не успяха да намалят изоставането си. Дея спечели мача след 25-19 и си осигуря място на полуфинал утре, където ще спорят с победителя от сблъсъка между Нефтохимик 2010 и ЦСКА. 

“Играхме срещу един отбор, който е фаворит. Ние се представихме достойно и ги затруднихме максимално. Смятам, че играхме добре.”
Благовест Катранджиев, треньор на Пирин Разлог 

 Тодор Димитров дебютира за състава на Дея Спорт след като дойде в тима от Берое 2016.

“Беше труден мач, очаквахме, че те ще се борят. Щастлив съм, че успях да играя и се представих добре. Има много големи играчи в този отбор, нормално е да има притеснение от моя страна, но се адаптирам добре.”
Тодор Димитров, състезател на Дея Спорт 

“Отборът на Пирин игра добре, а ние не толкова. В турнирите важен е крайният резултат и той е налице за нас, утре ни очаква по-труден мач. Днес свършихме работата си и мислим за утрешния ден, в който със сигурност ще играем с по-добрия тим от Нефтохимик 2010 и ЦСКА. И двата тима сме ги побеждавали в първенството, но мач с мач няма общо и със сигурност няма да ни е лесно.”
Георги Братоев, състезател на Дея Спорт