efbet Super Volley 2022/23

19 / november 2022
Добруджа 07 близо до изненада срещу шампионите
Дея с трети успех

Добруджа 07 почти изненада шампионите от Хебър Пазарджик, но не успя да запише първи успех в Ефбет Супер Волей за този сезон, след като в крайна сметка регистрира загуба с 2-3. В другия съботен двубой, Дея Спорт наложи волята си с категорично 3-0 над Марек Юнион Ивкони.

Добруджа 07 2-3 Хебър Пазарджик

Добруджа 07 - отборът, който все още няма записана победа през този сезон в Ефбет Супер Волей, беше на път да сътвори голямата изненада в 7 кръг след като поведе с 2-0 при домакинството си на действащите шампиони от Хебър Пазарджик. “Тигрите” обаче успяха да намерят своя път към успеха и вземайки следващите три гейма, се поздравиха с пети успех (от шест мача, тъй като имат двубой по-малко в актива си).

За щастие на над 500 зрители в зала “Добротица”, двубоят беше изпълнен с много интересни разигравания и интрига до последния съдийски сигнал. По-големият опит на състезателите на Камило Плачи обаче изигра ключова роля в последния пети гейм, като водени от Тодор Алексиев и Якопо Масари, пазарджиклии записаха успеха. 

Статистически, по-голямата класа в изпълнение на сервис се оказа с основна роля за успеха на Хебър, като те завършиха 11 аса (на пет). В останалите волейболни елементи, и двата тима се представиха на сравнително еднакво ниво - 55 на 53 успешни атаки за Хебър, 13 на 12 блокади за Добруджа. Добруджанци завършиха и с четири повече точки в актива си - 36 на 32.

Благодарение на ключовите си разигравания в мача, Тодор Алексиев беше отличен с наградата за Играч на мача. Той записа 22т. Топ реализатоър пък стана Жулиен Гоергиев, който завърши с 25т. до името си. 



Марек Юнион Ивкони 0-3 Дея Спорт

Дея Спорт записа трета победа в мъжкия ни елит след като записа сравнително лесен успех с 3-0 над Марек Юнион Ивкони. След седем изиграни мача пък, Марек има само един успех до момента. 

Гостите от Бургас доминираха напълно в съботния двубой, като и в трите гейма заемаха лидерската позиция от самото начало без да дават опции на своя противник да покаже потенциала си. 

За по-голямата класа на Дея в двубоя говорят и цифрите от статистическия лист - състезателите на Венцислав Симеонов завършиха с 40 атаки (на 20), 11 блока (на четири) и шест аса (на четири). 

За Играч на мача беше избран Николай Учиков, който завърши и като топ реализатор с 14 точки. Нито един от състезателите на Марек не успя да достигне повече от 9т. (като това направи само Любчо Янков).