efbet Super Volley 2022/23

21 / november 2022
Нефтохимик с трети успех в Ефбет Супер Волей
Бургазлии се наложиха с 3-0 над Славия

Нефтохимик 2010 записа трета победа в тазгодишното издание на Ефбет Супер Волей, след като при дебюта на новия си старши треньор - Атанас Петров, бургазлии се справиха с чисто 3-0 срещу отбора на Славия София.

Това е втори пореден успех за Нефтохимик, след като в предишния кръг те се справиха с Дея Спорт. Славия пък са предпоследни с една победа и шест загуби, като зад тях е единствено тимът на Добруджа 07, които все още нямат победа.

Нефтохимик 2010 3-0 Славия 

Домакините стартираха много по-добре в последния двубой от 7 кръг в мъжкия ни елит. Бургазлии поведоха от самото начало в първия гейм и без проблеми отвориха в своя полза. 

“Белите” се опитаха да се противопоставят в началото на втория гейм, но силите им стигнаха само до това 9-9 и на 10-10, след което Нефтохимик взе контрол върху случващото се на терена и поведе с 2-0. Нищо не се промени в третия гейм, като домакините заслужено се поздравиха с успеха.

Статистически, Нефтохимик показа по-голяма класа в атака - 48 на 26 успешни, както и от сервис линията - пет на един аса. “Славистите” пък записаха една точка повече от блокада (шест на пет).

Бургаският капитан Георги Петров беше избран за Играч на мача, завършвайки с 12 точки. Матей Михайлович пък стана топ реализатор със 17 точки. 

За Славия най-добър беше Апостол Боянов с 10 точки.