Money+ Bulgaria Cup 2023

19 / januari 2023
Волейболен Пазарджик с последни приготовления преди началото на Money + Купа България 2023
Броени часове преди началото на финалния турнир за Money + Купа България 2023, волейболен Пазарджик приветства феновете на спорта.

Броени часове преди началото на финалния турнир за Money + Купа България 2023, волейболен Пазарджик приветства феновете на спорта. 
На специална пресконференция, състояла се този четвъртък в гранд хотел “Хебър”, Живко Желев (президент на НВЛ), Тодор Попов (кмет на община Пазарджик), Александър Иванов (президент на ВК “Хебър Волей”) и Атанас Върбанов (Маркетинг директор на НВЛ) говориха пред медиите, споделяйки високите си очаквания относно събитието, което ще владее сърцата на волейболните фенове в следващите три дни. 


Живко Желев, президент на НВЛ:
“Искам да благодаря на организаторите от Пазарджик - ВК “Хебър Волей” и Община Пазарджик, че за пореден път се ангажират с организирането на Купата на България - събитие, което е знаково за нас. 
Пазарджик показа през последните години, че има страхотна традиция, има страхотна публика. Надяваме се, че тази година ще стане голямо шоу, за да зарадваме феновете в града, както с добра игра, така и с положителни емоции в целия турнир. Надявам се турнирът да бъде много оспорван. 
Всяка среща ще бъде излъчвана телевизионно по b1b.box, а във финалния ден освен финал за Money + Купа България 2023, ще се състоят и финалите за Money + Kупа България Висша Лига 2023, както и финал за Купа България 2023 - жени. Особено много се вълнуват клубовете от Висша лига - организира се траноспорт, автобуси, очакваме сериозно присъствие и за този финал в неделя.
Искаме да благодарим и на спонсорите, които от тази година имаме - подписали сме договор за 6 години, така че турнирът за Купата на България е обезпечен с финансиране.”

Александър Иванов, президент на ВК "Хебър Волей":
“Благодаря за отношението, за уважението и за гласуваното доверие - за пореден път домакинстваме този финален турнир. Нашето желание, разбира се, е всяка година да сме домакини, но разбираме, че трябва да е поне през година. За нас, като клуб, е чест да домакинстваме финалните битки в този нов формат. Надяваме се да се получи успешно събитие, за да има повече положителни емоции, интригуващи битки, и в крайна сметка, да зарадваме хората. Като организатори, ще направим всичко възможно това да се случи. Приготвили сме различни дейности и целта ни е да направим истински спектакъл. Нямаме търпение шоуто да започне - в Пазарджик в следващите дни ще се състезават 8 отбора от Ефбет Супер Волей, 2 от Висша лига и 2 от женската лига. 12 отбора - това е много!”

Тодор Попов, кмет на община Пазарджик:
“Това е пореден хубав ден за нашия хубав град! Ще домакинстваме тази купа за пореден път! Приготвили сме и изненади, защото нашата цел е да показваме по-интересни и иновативни неща -  искаме да задоволим всички вкусове на публиката. Нямаме търпение турнирът да започне - още на четвъртфиналите имаме страхотни мачове. Да благодарим и на спонсорите от Money +, защото без спонсори не се случва нищи. Трябва да приветстваме такъв тип компании. 
Искаме да благодарим и на НВЛ, че отново избраха Пазарджик за домакинстването. 
Ще се радвам и други градове да домакинстват в бъдеще този финален турнир - ние ще помагаме - с опит, с логистика, за да може и други населени места да се докоснат до магията на волейбола. Защото когато има нещо добро, то трябва да се мултиплицира.
Българският волейбол върви по правилния път и това е важно за нас. Всички заедно трябва да направим така, че този процес да е устойчив и всяка година да си поставяме по-големи цели, за да растем. 
Чрез дейностите ни се стремим да дадем добрия пример. Виждаме, че тази година първенството е още по-интересно, всички отбори се стараят, вдигнали са нивото. Искахме да покажем, че българските отбори могат да играят добре не само в България, но и в чужбина. Щастлив съм, че това проработи и се надявам, че ще вдъхнови другите. Няма да е далеч времето, когато български отбори ще защитават България в Европа, а защо не да имаме и по-смели мечти?”

Атанас Върбанов, Маркетинг Директор НВЛ: 
“Искаме да благодарим на домакините за чудесната работа и за чудесното отношение, с което ни посрещнаха още преди месеци, когато започнахме преговорите. Вече сме на финалната права и също нямаме търпение да започне истинският волейболен спектакъл!”