Money+ Bulgaria Cup 2023

20 / januari 2023
Хебър полетя към полуфиналите
Пазарджиклии с чисто 3-0 срещу Черно море

Хебър Пазарджик и Черно море се изправиха един срещу друг в третия четвъртфинален двубой за деня като домакините от Пазарджик успяха да запишат чиста победа и да продължат напред към полуфиналите. 

По-силният сервис и по-добрата блокада се оказаха ключови в двубоя - състезателите на Камило Плачи завършиха с 10 аса (на един) и 9 блокади (на 3). В атака, и двата тима се представиха сравнително еднакво - 36 на 32 за Хебър. 
Якопо Масари стана най-резултатен в мача (18т.), а 14 добави Джулио Саби. За Черно море Норман Недков се разписа с 9.

Въпреки очакванията на феновете в спортна зала “Васил Левски” актуалните носители на Купата не успяха да установят контрол върху случващото се на терена в първия гейм. Черно море успя да намери правилните отговори в повечето моменти (7-7, 17-16), и поддържа интригата в гейма жива до последния момент. По-големият опит на Тигрите обаче изигра роля и състезателите на Камило Плачи успяха да отворят в своля полза.

По-спокойни, домакините започнаха уверени във втория гейм и поведоха от самото начало с 10-5. Въпреки че Черно море отново опита да се приближи в резултата, Тигрите не допуснаха изненади и затвориха в своя полза. 

Новото попълнение на пазарджиклии - Джулио Саби, беше един от лидерите на терена в началото на третия гейм, когато със силен сервис помогна за натрупването на точкова разлика (8-2). Домакините продължиха да диктуват случващото се на терена до последния съдийски сигнал и се поздравиха с успеха.

“Нормално, че през първия гейм играта беше малко по-завързана. Начало на турнира е, има големи очаквания с оглед на това, че сме домакини. Мисля, че в средата на втория гейм успяхме да се оттърсим от лекото напрежение. Много добре е това, че много от нас успяха да влезнат в игра, да усетим тръпката, ритъма, понеже турнирът е дълъг и всички трябва да сме в ритъм. Нямаме предпочитания срещу кого да играем на полуфинала. За да спечелим, трябва да победим всички.”
Петър Каракашев
Състезател на Хебър Пазарджик

“В първия гейм излязохме добре. Имаше ситуации, които можеше и по-добре да направим и да имаме по-добър развой в мача. Трябваше да сме по-категорични, по-убедителни на сервис. С отбори като Хебър трябва да играем по-твърдо на този елемент. Със сигурност можехме да вземем нещо повече, поне първият гейм. Мисля, че Хебър е големият фаворит за Купата.  Адмирации за организацията, атмосферата е страхотна. 
Що се отнася до Ефбет Супер Волей - аз лично съм доволен с това, което постигаме до момента. Със сигурност можеше и по-добре, ако бяхме в оптимален състав. Но имаше и мачове, които задължително ги взехме. Надяваме се да продължим добре и през следващия сезон.” 

Норман Недков
Състезател на Черно море