Money+ Bulgaria Top League Cup 2023

19 / maj 2023
Живко Желев: Доволен съм от изминалия сезон, вече работим активно за следващия
Президентът на НВЛ - Живко Желев, коментира изминалия сезон

Президентът на НВЛ - Живко Желев, коментира изминалия сезон в двата ешалона - Ефбет Супер Волей и Висша лига. Оценката на г-н Желев, както и очаквания и планове за следващите сезони, четете в тук.

“Клубният ни волейбол върви във възходяща линия и по този път трябва да се продължи и през новия сезон, и през следващите след това - не само в Ефбет Супер Волей, но и във Висша лига,” заяви президентът на НВЛ Живко Желев. 

За целта, ръководството на НВЛ обмисля някои идеи, които да повишат още повече интереса както у зрителите, така и у бизнеса, с цел привличане на нови партньори.

"Като цяло съм доволен от изминалия сезон. Имахме равностойни отбори, станахме свидетели на обрати, буквално до последната точка в шампионата драмата бе пълна. Имаше срещи, които се доближаваха като игра до нивото на най-силните първенства в Европа. Спечели клубният ни волейбол, но най-печеливш бе волейболният фен. Това трябва да продължи и в следващите години. Конкурентното първенство ще доведе до израстване на младите играчи, което след няколко години ще върне и националния отбор там, където му е мястото - при най-добрите", коментира Желев. 

"Волейболът е приет като един от най-елегантните и красиви спортове. Ние не само трябва да развиваме продукт и спорт, но и да учим. Спортистите и треньорите трябва да бъдат еталон за поведение, толерантност, уважение. Неслучайно от миналия сезон започнахме да развиваме социалния ни проект "Зелен картон", като набраните средства ще отидат в помощ на деца със специални потребности от центъра за социална рехабилитация и интеграция “Свети Йоан Рилски” в Горна Малина. С феърплея и честната игра, състезателите на практика вече помагат. Ще продължим и в тази насока политиката си. В същото време, абсолютно по никакъв начин няма да се толерира поведение, което не граничи с нормалността. На работните срещи със съдиите, изрично настоях реферите да бъдат безцеремонни по отношение спазването на коректността и доброто поведение. Разбира се, спортната злоба води до нерви и напрежение, но това трябва да бъде в разумните граници, а всякакви опити за непристойно поведение и държане, няма да бъдат толерирани. Категорично. Това исках и ще продължа да изисквам от съдиите и през новия сезон; тема, която ще разискваме и с клубните президенти на предстоящите срещи. В тази връзка, ще кажа, че един съдия спази изцяло това мое настояване и за целта ще получи подобаваща награда. Грозни сцени и непристойно поведение във волейбола няма да се търпят и толерират по никакъв начин. Ръководството на НВЛ е твърдо зад съдиите и ще продължи да бъде. Както и при допуснати сериозни грешки - да бъдат наказвани", допълни шефът на Лигата.

"Вече работим активно за новия сезон. Предстои среща с членовете на Дисциплинарна комисия за промени в правилника, подготвяме допълнителните условия за лицензиране на отборите, работим по Наредбата за новия сезон. През месец юни ще насрочим заседание на клубовете от Ефбет Супер Волей, за да дискутираме някои промени и корекции", заключи Желев.