Money+ Bulgaria Top League Cup 2023

22 / januari 2023
Звездец е новият носител на Money + Купа България Висша Лига 2023
Тимът от Горна Малина надви с 3-1 "Етрополе"

Отборът на “Звездец” Горна Малина е новият носител на трофея в Money + Купа България Висша Лига 2023. В интригуващ финален сблъсък в спортна зала “Васил Левски”, гр. Пазарджик, състезателите на ст.треньор Иван Генков надвиха с 3-1 отбора на ВК “Етрополе” Етрополе .

Невероятно шоу сътвориха двата тима още в първия гейм, продължил 36 минути. “Звездец” поведе в началото, но след това силна серия сервиси на “Етрополе” обърна хода на събитията за 10-8. Нищо обаче не беше приклчюло, като нито един от двата отбора беше готов да се предаде. “Звездец” показа класа в играта по блокадата на противника, а от своя страна “Етрополе” продължи да затруднява противника със силен сервис. В играта на нерви все пак тимът от Горна Малина се оказа победител, отваряйки мача в своя полза при 33-31. 

И в началото на втория гейм “Звездец” и “Етрополе” не разочароваха своите фенове в спортна зала “Васил Левски”. Малко по-прецизни обаче се оказаха състезателите от Горна Малина, които взеха предимство при 12-9. Етрополци се опитаха да върнат интригата при 17-17, но по-стабилната игра на “Звездец” им донесе предимство с 2-0 след 25-21. 

Състезателите на “Етрополе” се върнаха в третия гейм силно мотивирани, повеждайки с 5-2. Показвайки впечатляваща игра в защита, етрополци контролираха случващото се на терена през цялото време (18-10) и се върнаха в мача, взимайки третия гейм на 15. 

Оспорвани бяха първите минути и в четвъртия гейм, въпреки че след това тимът от Горна Малина успя да дръпне напред за 10-5. Техните противници изравниха при 16-16 и играта “на котка и мишка” продължи до последния съдийски сигнал. По-здрави нерви показаха обаче състезателите от Горна Малина, вдигайки Купата след 28-26.

“Чувствам се чудесно! Още съм в еуфория и не мога да повярвам, че успяхме да се преборим. Имаше много трудни моменти в мача, особено в първия гейм. Може би имахме и доза късмет и мисля, че това, че взехме точно този гейм, в някаква степен реши нещата в наша полза. Със сигурност нивото във Висша лига е по-ниско от Ефбет Супер Волей, но се стараем. Всеки дава всичко от себе си. Все още не знаем как ще празнуваме трофея, тепърва ще решим!”

Стефан Славков
Капитан на ВК “Звездец” Горна Малина

“Радвам се, че играхме този финал срещу “Звездец”. Познаваме се много добре, дори сме приятели някои от нас. Стана наистина един добър финал. Надиграха ни в защита и това оказа влияние. Изкараха повече топки от нас и ги отиграха правилно. Според мен по-добрият отбор спечели. Искам да благодаря на нашите фенове, които бяха днес в залата и ни подкрепяха. Приканвам ги да продължат да го правят; да идват на всеки мач до края на първенството, защото искаме да спечелим всичко. Нашата цел е да влезнем в елита.”
Радостин Райков
Състезател на ВК “Етрополе” Етрополе