Money+ Bulgaria Top League Cup 2023

25 / januari 2023
"Звездец" с амбиции за влизане в Ефбет Супер Волей
Победителите в Money + Купа България Висша Лига 2023 със специална пресконференция

Отборът на ВК “Звездец” връчи трофея от Money + Купа България Висша Лига 2023 на кмета на община Горна Малина инж. Ангел Жиланов и на общинските съветници. Община Горна Малина осигурява основните средства за издръжка на клуба през този сезон. 

След това състезателите се срещнаха с инж. Йордан Йорданов, управител на Алфа-Марине ООД. Фирмата е спонсор на тима. Инж. Йорданов даде чек за 5 000 лв. на президента на клуба - Иван Генков.

По-късно през деня, волейболисти от отбора, ст.треньора Генков и инж.  Жиланов дадоха специална пресконференция в Пресклуб България, отговаряйки на въпросите на медиите и заявявайки амбиции за влизане в Ефбет Супер Волей.


“Предстои честване на 65 години волейболно движение в общ. Горна Малина и това е най-стойностният трофей, който е печелил този клуб през годините. Конкретно за самия финал - това е първи такъв мач с такъв заряд, с такава стойност. Имаше притенсние - в отбора, у мен; как ще се случат нещата. Със сигурност фактор беше и живото предаване, защото имаше вероятност да се получи притеснение у играчите, но явно мотивацията, духа и това, че съм успял да събера момчета с характер - интелигентни и добри, е в основата на успеха. Не визирам само финалния мач, а и пътя, който извървяхме. Имахме два много тежки мача по пътя до финала, но се справихме. Основната ни цел е да задърджим състезателите си, както и чисто финансово да ги мотивираме още повече.”
Иван Генков, президент и ст.треньор на ВК “Звездец”

 “Това е голям успех за общината, страхотна реклама. Момчетата успяха да повдигнат духа на общината. За да се развива нашата община, спортът има много голямо значение. Радвам се, че във ВК “Звездец”  са събрани най-интелигентните момчета - те са страхотен пример за младите хора. Вече има много младежи, които тренират. Г-н Славков, който е капитан на отбора, е и треньор на младежки гарнитури. Сега вече след този успех, и за нас ще е по-лесно да търсим финансиране. Надявам се да има нарастване на бюджета на клуба. Момчетата играха като страхотен колектив. Това е важното за мен - гаранция е, че клубът ще продължи напред. Ако пък се класираме за Ефбет Супер Волей, ще направим всичко необходимо, за да осигурим финансиране.”
Инж. Ангел Жиланов, кмет на общ. Горна Малина

“Може би вече 20 години съм в този отбор. Родом от Горна Малина съм, свързан съм с клуба от много малък. Само един сезон съм бил извън Горна Малина. Стремим се да привлечем много деца. Имаме страхотна зала - с перфектни условия за тренировка и вече започваме да постигаме успехи в женското направление. Докато мога да играя и да помагам - като треньор, като състезател, ще остана в клуба.” 
Стефан Славков, капитан на ВК “Звездец” 

“За момента оставам в отбора. От 6 години съм в отбора - харесвам атмосферата, тренировъчния процес, сплотени сме. Оптимист съм, че може да се борим за титлата в първенството.”
Пламен Георгиев, Играч на мача, финал Купа България Висша Лига 2023 


“Самият път, който извървяхме до Финала и колектива, който сформирахме - не бих го заменил за нищо. Изключително съм горд от колектива, с риск да се повторя. Това е отборна игра - доста често това се забравя - дори и в медиите. Волейболът е колективен спорт и сме виждали програми и проекти, когато нещата не се получават - въпреки че има таланти и големи имена, защото един колектив трябва да сработи заедно. Благодарен съм за хората около мен - и за това, че можем да разчитаме един на друг, и заедно да извървим останалата част от сезона. Голямата ни цел е да играем хубав волейбол - не се страхуваме да се изправим срещу никого.”
Андреа Иванов, състезател на ВК “Звездец”