Money+ Supercup

14 / oktober 2023
Хебър е първият финалист в Money + Волейболна Суперкупа 2023
Пазарджиклии с чисто 3-0 срещу Дея

Настощият носител на Money + Волейболна Суперкупа 2023 - Хебър Пазарджик, започна защитата на трофея по блестящ начин след победа с 3-0 в първия полуфинален сблъсък от турнира, който се провежда тази събота и неделя в бургаската зала “Младост”.

В повторение на Финала за Money + Купа България 2023 от януари, Хебър надви Дея, но този път победата дойде след категорична доминация на игрището.

Пазарджиклии уверено поеха инициативата в началото на двубоя, заемайки лидерската позиция при 10-6. Воденият от Алберто Джулиани тим продължи да контролира играта (15-11) и не допусна изненади за крайното 25-18. 

Дея започна малко по-вдъхновено във втория гейм, повеждайки с 5-3. “Тигрите” обаче бързо отговориха и притиснаха съперника при 7-8. Разчитайки на отлично представяне на сервис, Хебър поведе с 16-11 и повече не погледна назад за 25-19.

Нищо не се промени и в третия гейм като пазарджиклии поведоха с 8-6, трупайки комфорна точкова разлика 16-10 и поддържайки своя ритъм за 25-20.

Вицешампионите от Пазарджик завършиха като по-успешния отбор в атака (64% на 46%), както и записаха 6 блокади (на 4). Хебър завършиха и с 5 аса на сметката  си (докато Дея записа 4). 

Розалин Пенчев дебютира по отличен начин при завръщането си в родното първенство, завършвайки с 15 точки като топ реализатор. За Дея най-много отбеляза Николай Учиков (11).

“Предполагам, че отстрани е изглеждало лесно, защото се справихме много добре на начален удар, с който не оставихме надежда на Дея да ни се противопостави. Страхотно начало на сезона, както и за мен лично - да се завърна в България с победа. Нямаме предпочитания за противник във Финала. Нашето желание е да покажем това, което показахме днес. Надявам се, че ще постигнем същия резултат без значение срещу кого ще се изправим в решаващия двубой.”
Розалин Пенчев
Състезател на ВК Хебър Пазарджик

“Не бяхме подготвени точно за този развой на събитията. Хебър влязоха доста мотивирано още в първия гейм. Биха страхотен сервис още от началото на мача, за сметка на това ние пък не успяхме да вкараме нашия и това направи голямата разлика. След това те заиграха съответно по-добре на всички елементи, а на нас това не ни се получи. Днешният мач беше един много сериозен шамар за нас. Ще си извадим поуките, ще работим още по-здраво и се надяваме на още по-добри резултати.”
Теодор Тодоров 
Състезател на ВК Дея Спорт