Money+ Supercup

14 / oktober 2023
Левски срещу Хебър в Големия Финал за Money + Волейболна Суперкупа Бургас 2023
Сините с победа 3-0 срещу Нефтохимик

Столичният гранд Левски разочарова действащите шампиони от Нефтохимик 2010 във втория полуфинален сблъсък от Money + Волейболна Суперкупа Бургас 2023. Възпитаниците на Николай Желязков съкрушиха надеждите на бургазлии да достигнат за пореден път до мача за Суперкупата след като записаха чиста победа с 3-0.

Сините започнаха в мача с разпределител Стоил Палев, стартирайки по-уверено в двубоя, повеждайки с 6-2. Воденият от Николай Желязков тим продължи да е по-прецизен в разиграванията и поддържаше преднина (10-7, 14-11), разочаровайки противника си противника си при 20-12 и 25-19. 

Вторият гейм предостави на зрителите в зала “Младост” много повече волейболни емоции, като двата тима “се захапаха”, гонейки се в резултата през цялото време (8-8, 11-11, 18-18), въпреки че отборът на Левски успяваше да се откъсне на няколко пъти (16-12, 20-18). В крайна сметка левскарите показаха железни нерви и поведоха с 2-0 след 25-22.

И в третия гейм левскарите, подкрепяни от своите верни фенове, показаха по-добра игра в различните елементи, поздравявайки се с крайната победа.

Левски надигра съперника с 36 на 33 атаки, 9 на 0 аса, и отбеляза 11 блокади на 3. 

“Ключът към успеха днес беше силната отборна игра и това, че всички играхме с желание. Когато има такъв отборен дух, няма какво да ни спре. Благодарим на феновете, които дойдоха днес в залата. Много се радваме, когато имаме такава подкрепа дори като гостуващ отбор. Ще дадем всичко от себе си в утрешния Финал и играта ни ще покаже развитието на двубоя.”
Александър Къндев
Състезател на ВК Левски София

“Да започнем от там, че Левски са в тренировъчен процес, всички заедно като изключим Симеон Николов, доста по-отдавна от нас. Както знаете, аз и Мурат Кан дойдохме в отбора доста по-късно след като бяха приключили повечето приятелски мачове.Нашето предимство в този мач беше това, че сме домакини и че сме действащи шампиони и това, че сме по-опитни. Пролича си обаче, че Левски бяха по-подготвения отбор. Всичко едва сега започва през този сезон. Няма нужда да правим драми от това, което се случи днес. Гледаме напред. Този мач вече е в миналото, ще си вземем бележки от това, което се случи и ще се поправим.”
Симеон Добрев
Състезател на ВК Нефтохимик 2010 Бургас