Money+ Supercup

15 / oktober 2023
Президентът на световната съдийска комисия със семинар за международните съдии в България
Гиермо Паредес сподели знания с български международни съдии

Президентът на световната съдийска комисия към FIVB - Гиермо Паредес, проведе семинар за международните съдии в България. Вили, както се представи сам експертът пред своите колеги, води лекции в рамките на турнира за Money + Волейболна Суперкупа Бургас 2023. 

Това е четвъртото издание на традиционния за България семинар, като в последните две години събитието се провежда по време на битките за Суперкупата. В предишните четири издания лектори бяха председателят на европейската съдийска комисия - Зорица Биелич, един от най-известни и титуловани съдии - Андрей Занович, както и Артуро ди Джакомо, FIVB съдийски инструктор и секретар на европейската съдийска комисия. Този съдийски семинар е безпрецедентна в световен мащаб инициатива, целяща знаменити и опитни лектори да споделят богатия си опит с българските международни съдии. 

По време на тазгодишния семинар, Паредес изнесе лекции, включващи теми като съдийство на високо ниво, имплементиране на технологиите в съдийстовото, нови тенденции, организационни и комуникативни качества на съдиите, необходими за успешно съдийство и др. 

Президентът на БФВ - Любомир Ганев, пък връчи на Паредес специален плакет в знак на благодарност за участието му в семинара.

Паредес, който е първият човек в световното съдийство, наблюдава полуфиналната биткагас  за Money+ Волейболна Суперкупа Бур2023 Нефтохимик 2010 и Левски София, както и самия финал между Хебър Пазарджик и Левски София.