efbet Super Volley 2023/24

10 / februari 2024
Труден успех за Левски над Черно море като гост

Вторите във временното класиране в Ефбет Супер Волей - Левски София, записаха успех с 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-22) над Черно море като гост в мач от 16 кръг в мъжкия ни елит. Победата за Сините обаче не дойде по лесния начин като те бяха догонващият отбор както в третия, така и в четвъртия гейм, след като пък допуснаха изравняване във втория. В крайна сметка обаче възпитаниците на Николай Желязков си тръгват от Варна с 3 точки в актива си.

Черно море пък остават в зоната на плейофите, като към момента заемат 8-ма позиция.

Черно море 1-3 Левски София

По-успешната атака и по-малкото грешки се оказаха ключови за успеха на столичани. Те завършиха с 62 точки от атака (на 45 за варненци), както и допуснаха 21 грешки (на 34). Сините бяха малко по-добри и на блок: 8 на 6 блокади. Единственият елемент, на който Черно море бяха малко по-добри, съгласно статистиката, беше началният удар: 5 на 4 аса. 

Светослав Гоцев беше избран за най-полезен играч в мача с 11 точки (80% ефективност в атака, 2 блокади). Най-резултатни с по 22 точки всеки пък станаха Владимир Гърков от Левски (53% ефективност) и Симеон Димитров от Черно море (46% ефектувност).

“Ако разгледаме по-обстойно хронологията, миналата година изгубихме тук с 0-3. Тогава ни освежиха. Тази година очаквахме такъв мач и така и се получи. Радвам се, че издържахме като отбор в трудните и тежки моменти. Опитахме се да се върнем в срещата, когато изоставахме и успяхме да го направим.
По-голям позитив е, че ми хареса борбеността, която показахме. Това нещо трябва да го гоним във всеки мач, дори и когато загубим. Никой мач не е изгубен докато не свърши.”

Светослав Гоцев 
Състезател на ВК Левски София


“Беше много важно за нашия отбор да вземем 3 точки във Варна. В момента сме в ситуация, в която имаме някои контузени състезатели. Тези 3 точки тук са златни. Успяхме днес, въпреки че 
играхме на приливи и отливи. Намалихме грешките основно на начален удар. Накарахме отбора на Варна да играе повече акции, с които ние успяхме да се противопоставим най-добре. Губехме и в третия гейм, и в четвъртия. Нивото на волейбола може би не е най-високото, което може да се очаква, но тук не се играе лесно. 
Смятам, че на такива мачове трябва да има видео чалъндж, това е много важно, за да е в помощ и на нас, и на съдиите. 
Взимаме момчета от юношеския състав, те запълват липсите в тренировъчния процес, но все пак се усеща, че ги няма Мони Николов, Сашо Къндев, Кристиян Титрийски. Надявам се бързо да се възстановят и да се готвим заедно. 
Ако успяваме да печелим с този състав, е фантастично, но трябва да мислим вече за финалната част на първенството. Тези липси в момента може би са и бонус за нас, в нещастието има и позитиви.”

Николай Желязков 
Ст. треньор на ВК Левски София


“Получи се оспорван мач. На моменти липсва опит, това повлия доста на крайния резултат. Направихме хубави мачове с Дея, с Монтана, с ЦСКА. Не играем лошо, но не успяваме да победим. Днешният мач беше изключително равностоен. Левски имат сработка, това си проличава. При нас опциите отвън за състава са ограничени. Продължаваме напред, докъдето стигнем - дотам. Със сигурност нашата амбиция са плейфоите. На този етап от първенството, всеки един мач може да те изстреля напред или да те върне. Да видим обаче на кое място.”
Пламен Христов
Ст. треньор на ВК Черно море