efbet Super Volley 2023/24

26 / mars 2024
Пирин не се предаде пред Левски, трети мач ще определи кой продължава напред

Пирин Разлог показа, че има как да изненада един от топ отборите в Ефбет Супер Волей 23/24 - Левски София, след като във втория четвъртфинален сблъсък между двата тима записа категоричен успех с 3-0 (25-17, 25-21, 25-23). 

По този начин, състезателите на Благовест Катранджиев завързват серията и трети мач ще определи кой ще продължи напред към полуфиналите в мъжкия ни елит този сезон. Двубоят ще се състои в петък, 29-ти март, 

Пирин Разлог 3-0 Левски София

Пирин започна по-добре, повеждайки с 4-1. Състезателите на Благовест Катранджиев запази контрол (8-5), трупайки комфортна точкова разлика (20-11). Нищо не се промени до края на гейма и домакините отвориха мача в своя полза при 25-17.

Вторият гейм беше завързан (12-12, 19-18), но в решаващите последни моменти от сета, домакините от Разлог пречупиха противника за 25-21. 

Играта в третия гейм потръгна “точка за точка”, но след 16-15, пиринчани “дръпнаха” напред в резултата и въпреки опитите на Левски да дишат във вратовете им, домакините успяха да запишат успеха с 3-0 след 25-23.

По-доброто представяне на блокада (13 на 2 блокади) и от линията за начален удар (7 на 1 аса) донесоха днешната победа на Пирин. Левски пък беше по-успешният отбор в атака: 40 на 37 атаки.

Мариян Наков отново стана топ реализатор, допринасяйки с 16 точки за победата на своя отбор (42% успеваемост). 

За Левски никой не премина границата от двуцифрено число, като с по 9 точки завършиха Кристиян Титрийски (53% успеваемост) и Александър Къндев (53% успеваемост). 

“Искам да поздравя отбора на Пирин. Играха страхотен волейбол . Успяха да ни атакуват с начален удар, а ние не успяхме да реагираме. Бяхме немощни в атака, на блокада също не се справихме добре. Когато не можеш да нападнеш, не можеш и да победиш. Направихме смени, но явно усещането, че всичко е свършило, е оказало влияние. Имаме приливи и отливи, работим много на сервис, но се получават такива неща. Предстои трети мач.”
Николай Желязков 
Ст. треньор на ВК Левски София


“Левски не изпълняваха толкова силен начален удар, с който да ни затруднят. Днес Мариян беше основен точконосител. Отиваме в София да се борим, да покажем добра игра. Там Левски е домакин, но е важно да играем без напрежение.”
Благовест Катранджиев 
Ст. треньор на ВК Пирин Разлог