efbet Super Volley 2023/24

29 / mars 2024
ЦСКА домакинства в “Христо Ботев” полуфиналите в Ефбет Супер Волей

“ЦСКА” ще домакинства в полуфиналната серия от плейофите на Ефбет Супер Волей в зала "Христо Ботев". Отборът, воден от Александър Попов, се изправя срещу "Дея спорт". Играе се до 3 победи от 5 срещи. 

Зала "Васил Симов" не отговаря на условията на Наредбата за провеждане на полуфинални серии, заради изискването за минимум 700 седящи места.

Първата среща между “ЦСКА” и “Дея Спорт” е на -ти3 април в Бургас, втората на 6-ти в София и трети двубой на 9-ти отново в Бургас. Ако се стигне до 4-та среща, тя ще бъде в София, а евентуална 5-та - в Бургас. Отборът на "Дея спорт" има предимство в броя домакинства заради по-предното си класиране в редовния сезон.
Днес е третата среща от четвъртфиналния сблъсък между "Левски София" и "Пирин" (Рз), която ще излъчи 4-ия полуфиналист, който ще се изправи срещу шампиона "Нефтохимик 2010".

"С ТВ-оператора излъчващ срещите от шампионата се договорихме, всички полуфинални двубои да бъдат с начален час 19:00 в каналите на Max Sport. Всички срещи от полуфиналите ще бъдат с пряко предаване. По този начин, даваме възможност на максимално голям брой фенове на волейбола да могат да наблюдават двубоите. "Левски София" нямат проблем с домакинство в своята зала, докато "Пирин", ако продължат ще трябва да посочат друга зала, тъй като тяхната в Разлог не отговаря на изискванията за полуфинална и финална серия", коментира административният директор на НВЛ Христо Апостолов.