efbet Super Volley 2023/24

16 / juli 2024
Ясен е жребият на българските отбори в европейските клубни турнири

Шампионите от Левски София, носителите на сребърните медали от ЦСКА София, носителите на Купата на България - Дея Спорт, както и бургаският Нефтохимик 2010, вече имат яснота за своите двубои в съответните европейските клубни турнири, в които ще вземат участие. Това стана ясно след като днес (16.07) Европейската Волейболна Конфедерация проведе теглене на жребий в своите офиси в Люксембург. 

От тази година, българският първенец придобива право на директно участие в най-престижния клубен турнир - Шампионска лига. Така, Левски София, които спечелиха титлата за сезон 23/24, попаднаха директно в Група Е, където ще трябва да премерят сили с финалиста от последните две години - полския Ястжембски Вегиел, немския СВГ Люнебург и френския Шамон-Волей 52. 

Носителите на Купа България - Дея Спорт, също ще започнат в “Купата на ЦЕВ” директно от 1/16 фаза на турнира, като името на техния съперник все още не е ясно. Бургазлии очакват победител между два отбора, които ще отпаднат от първия кръг на квалификациите за Шампионската лига.

Сребърните медалисти от ЦСКА София пък ще стартират европейското си участие тази година в “Чалъндж Къп” директно от 1/16 финалите на турнира. Момчетата на Александър Попов очакват победителя от първата двойка от 1/32-финалите на турнира между естонския Пярну и украинския Епицентър-Подоляни (Хородка).

Нефтохимик 2010 Бургас пък ще трябва да преминат през 1/32 финалите на “Чалъндж Къп”, където започват срещу гръцкия Кифисия. Победителят от този двубой пък ще играе срещу турския Анкара на 1/16 финал.