efbet Super Volley 2023/24

18 / juli 2024
Николай Желязков: Темата за фаворита в първенството е отворена

Ст. треньорът на действащите шампиони от ВК Левски София - Николай Желязков, коментира очакванията си за сезон 24/25 в мъжкия ни волейболен елит. 

“Левски има своите волейболни достойнства. Успяхме да изграим своя волейболна публика. Миналогодишният сезон беше успешен, но не можем да го отделим от другите. Това е дългогодишен процес. С моето идване в Левски, всичко беше насочено да спечелим шампионската титла. Не сме го крили. Имахме високи цели, положихме огромен труд, усилия, работа, и то не само тази година. А един труд винаги се отплаща. Треньорската работа е много неблагодарна и трудна, но в крайна сметка, понякога резултатът идва като изграждане на състезателите, не само като титли. Можем да бъдем щастливи като това, което успяхме да направим
Следващият сезон ще е мн интригуващ, нашите цели са много високи, но в спорта няма нищо задължително. Има много стойностни състави в нашето първенство, тазгодишният формат е много отворен и има много стойностни чужденци. Има и не толкова известни имена, но интересни волейболисти. Нека да видим те как ще се адаптират и какъв облик ще имат. Темата за фаворитите е отворена, тъй като ще имаме едно много интересно първенство.”