18 / mars 2023
Хебър без проблеми срещу Пирин
Пазарджиклии с чиста победа

Действащите шампиони в Ефбет Супер Волей от Хебър Пазарджик се справиха без проблеми с Пирин Разлог, записвайки успех с 3-0 в мач от 20 кръг в мъжкия ни елит.

Състезателите, водени от ст. треньор Камило Плачи се изкачват на втора позиция във временното класиране благодарение на този успех, но това е преди Левски София (трети към днешна дата) да изиграе своя двубой срещу Черно море. 

Пирин Разлог пък запазват осмата позиция, която им позволява и участие в плейофната фаза, но във врата им дишат именно Моряците от Варна. 

В двубоя между Хебър и Пирин, изигран в събота в пазарджишката “Васил Левски”, домакините доминираха напълно и в трите гейма.

По-успешното представяне в атака донесе победата на пазарджиклии, които завършиха с 42 успешни атаки (на 29). “Тигрите” бяха малко по-добри и на блок - 3 на 2, а пък Пирин записа повече директни точки от начален удар - 4 на 2. Разложани допуснаха и повече грешки - 28 на 15.

Най-резултатен в двубоя стана състезателят на Пирин - Дейвид Кръстев, с 16 точки. За Играч на мача пък беше избран Тодор Алексиев с 12 точки до своето име.

Пълна статистика тук.