19 / mars 2023
Монтана “показа зъби” и победи Берое
Монтанчани с успех 3-1

Монтана Волей, които преминават през тежък втори полусезон в Ефбет Супер Волей, се поздравиха с важна победа в 20 кръг от мъжкия ни шампионат. Състезателите на Даниел Пеев надвиха с 3-1 отбора на Берое 2016, които пък от своя страна имаха серия от шест поредни победи. 

Монтана остават на седма позиция в мъжкия ни елит, а на Берое пък запазват шестото място два кръга преди края на редовния сезон. 

Статистически, Монтана надигра своите противници в атака (51 на 40 успешни атаки), както и отбеляза повече директни точки от начален удар (8 на 6). И двата тима се представиха добре на блокада, записвайки по 11 точки всеки един от този елемент. Що се отнася до грешките, Берое допусна 28, а Монтана 27.

Най-резултатен стана Спас Байрев от Берое (20т.), а за Монтана най-много отбеляза Радослав Попов (18т). Либерото на домакините Мартин Божилов пък беше награден като Играч на мача.

“Ние от 3-4 кръга насам сме на седмо място. Няма какво да губим. Победата ни дойде доста добре Имаме нужда от успех, за да вдигнем самочувствието си. Отборът е в криза, загубили сме вяра. Всеки от обаче  даде своя принос днес -  и момчетата, които започнаха, и тези, които влезнаха от скамейката. Надявам се всички да сме здрави до плейофите. Надявам се да покажем добра игра. В незавидна позиция сме, но няма да се предадем, за да излезнем с достойнство. Днес се представихме добре на блокада.”
Мартин Божилов, състезател на ВК Монтана Волей


“Най-накря да покажем малко характер и ние. Имахме нужда от победа срещу нелек и стойностен противник. Имаме много въпросителни по отношение на играта. Имаше хубави разигравания, хубава мисъл в голяма част от точките, от ситуациите, но имаше и много елементарни грешки. И другият отбор има млади и опитни играчи. Многото загуби не са добър приятел на никого, водят до неувереност и до голяма доза разколебаване. Затова нашите мачове са много трудни на този момент. Теодор беше в много добро състояние до миналата седмица, радостното е, че този път се възстанови сравнително бързо. Добре е, че Калчев също навлиза във форма.”
Даниел Пеев, ст. треньор на ВК Монтана Волей


“Жалко, че и отстрани е проличало, че загубихме концентрация. Имахме строен първи гейм, после допуснахме грешки. Не е допустимо, когато искаш да правиш нещо, да се получава така. Нямахме отборна игра, с която да намалим загубите и грешките. Това даде спокойствие на Монтана. Те тръгнаха много добре на сервис, но ние бяхме много стабилни на посрещане. После обаче нещата се промениха.”
Мирослав Живков, ст. треньор на ВК Берое 2016