22 / februari 2023
Решения на Дисциплинарна комисия към БФВ
Служебна загуба за ВК "Славия"

Дисциплинарната комисия към БФВ взе решения във връзка със някои ситуации от мачове от 16 кръг в Ефбет Супер Волей.

Служебна загуба 0-3 гейма (0-25, 0-25, 0-25) на ВК "Славия" срещу ВК "Дея спорт" наложи Дисциплинарна комисия към БФВ. 

Срещата от шампиопната на Ефбет Супер Волей трябваше да се проведе на 19 февруари, но заради липсата на медицинско лице, двубой не се състоя. 

"С оглед на допуснатият пропуск в организацията за протичане на срещата, както и нейното не провеждане, ДК присъжда служебна загуба на ВК "Славия". Съгласно Чл. 20, ал. 1, т. 24, за неосигурен нормален ред и сигурност за провеждане на волейболна среща, ДК налага и глоба в размер от 400 лв. на ВК “Славия", се казва в решението на комисията.

С наказание от една среща лишаване от състезателни права и 500 лева пък е глобен състезателят на ВК "Левски София" - Владислав Иванов, след двубоя с "Нефтохимик 2010", провел се на 20-ти февруари. 

"Установено е от документа R4, че е допусната от страна на ВК „Левски“, и в частност от неговия капитан Владислав Иванов, грубо отношение - блъскане към Георги Ганчев-оператор на системата за видеоповторение и отправяне на заплахи и обидни думи. Съгласно Чл.20, ал.1, т. 10 от ДП се налага наказание на капитана на ВК „Левски” - Владислав Иванов, лишаване от състезателни права за една среща и глоба в размер от 500 лева", е решението на Дисциплинарната комисия.

Глоба в размер на 250 лева пък е наложена от НВЛ на старши треньора на ВК "Левски София" Николай Желязков. Причината - отказ да даде интервю пред ТВ-оператора, излъчващ срещите от шампионата на Ефбет Супер Волей след срещата на 20 февруари между ВК "Левски София" - ВК "Нефтохимик 2010". 

Съгласно разпоредбите на НВЛ, всички старши треньори са задължени да дават интервюта след срещите при поискване от ТВ-екипа, отразяващ директно излъчване на дадената среща.