10 / mars 2023
Нефтохимик с 14-та поредна победа в Ефбет Супер Волей
Бургазлии с успех 3-0 срещу Марек

Лидерът във временното класиране в Ефбет Супер Волей - Нефтохимик 2010, записа 14-ти пореден успех за сезон 2022/2023 след като в мач от 19 кръг надигра с чисто 3-0 Марек Юнион Ивкони като гост в Дупница.

Успехът идва само 24 часа след победата с 3-0 срещу Славия София.

Така, бургазлии запазват лидерската си позиция и вече гледат към следващия кръг, където ще домакинстват на ЦСКА в директен сблъсък за първото място преди началото на плейофната фаза в мъжкия ни елит.

В петък, волейболистите, водени от ст. треньор Атанас Петров, се справиха в три гейма с младия отбор на Марек. Въпреки това, състезателите на Найден Найденов успяха да затруднят съперника в няколко ситуации, като дори водеха в третия сет. По-опитните бургазлии обаче не допуснаха изненади и успяха да се справят, възвръщайки обратно концентрацията си. 

По-успешната игра в атака на гостите от Бургас се оказа решаваща за крайния резултат (43 на 27 успешни атаки). Дупничани пък записаха точка повече от блок (5 на 4 блокади), а Нефтохимик се справи малко по-добре от начален удар, завършвайки с 6 аса (на 5). 

По 15 точки за победителите записаха Аксел Трухчев и Матей Михайлович. 10 добави Калоян Балабанов, а за Играч на мача беше избран Красимир Георгиев (6т., 80% успеваемост).

Пълна статистика от мача тук

“Радвам се, че най-накрая и аз успях да взема тази награда за Играч на мача. Толкова дълго желана! Радвам се, че победихме. Марек са млади момчета, но видяхме, че ако ги оставим да играят волейбол, се справят доста добре. За щастие, не им дадохме чак толкова много възможности. Може би на моменти ни падаше концентрацията, но чак големи трудности не сме имали. Мачът с ЦСКА в следващия кръг ще е финал преди финала - ще се реши до каква степен ще задържим първото място. Символичен мач за мен също. Надявам се да имам хубави емоции - ще играя срещу отбора, където съм израстнал, но се надявам да победим.”
Красимир Георгиев, състезател на ВК Нефтохимик 2010 

“По-важното е,че момчетата играят с желание и то надъхано дори и срещу отбори, които са по-ниско в класирането. Имаше трудни моменти, тъй като от другата страна на мрежата има млади момчета, които направиха добър мач днес. Поемаха рискове и те им се отплащаха. Но важно е, че ние играхме борбено и бързо ги пречупихм.Няма лесни мачове до края на редовния сезон. Не трябва да подценяваме и другите два отбора, с които ще играем, не само ЦСКА. Ако искаме да нпаравим нещо голямо, трябва да бием всички.”
Атанас Петров, ст. треньор на ВК Нефтохимик 2010

“Доволен съм от момчетата. Бориха се, показаха много хубави неща на моменти. Не мога да кажа нищо. Имаме пропуски, които все пак отдавам все още на неопитността. Моменти, в които сме равни, допускаме по 2-3 леки грешки и срещу такива отбори като Нефтохимик, губиш. Но като цяло съм доволен - бориха се, просто трябва време. С промяната на позиция на Геруаш се опитвам да имам варианти. Той има все още несигурност в посрещането, но пробвам - искам те да се видят в други позиции, за да имат израстване. Аз им давам шансове и постоянно им говоря, че такъв шанс да играят срещу такива отбори, срещу такива играчи, може би няма да им се даде никъде другаде. Трудно е, но мисля, че има някакъв напредък.”
Найден Найденов, ст. треньор на ВК Марек Юнион Ивкони