11 / mars 2023
Левски продължава победния си ход
Сините записаха победа с 3-0

Левски София записа нов успех в Ефбет Супер Волей след като в събота надигра с чисто 3-0 отбора на Дорбуджа 07 като гост.

Състезателите, ръководени от ст.треньор Николай Желязков, заемат втора позиция във временното класиране, като пред тях са само Нефтохимик 2010. 

ЦСКА обаче имат шанс да си възвърнат второто място, ако в неделния двубой надвият Дея Спорт.

Въпреки цялостното си по-добро представяне през втория полусезон, Добруджа 07 пък почти загуби шансове за плейофната фаза в мъжкия ни елит, като към момента добруджанци заемата десета позиция.

В съботния сблъсък между Сините от София и Добруджа, Левски надигра опонента във всички волейболни елементи. Отличното представяне на блокада на гостите направи разликата в дбубоя - 12 на 4 блокади. Волейболистите от столицата се представиха по-добре и в атака: 41 на 32 успешни атаки, а на начален удар и двата тима играха сравнително равностойно, завършвайки с 2 аса (Добруджа) и 3 (Левски).

За Играч на мача беше избран Лазар Бучков. 


“Нормално е да сме доволни, че успяхме да спечелим мача с 3-0, взехме 3 точки. Защото тук, в Добрич, наистина не се играе леко - има страхотна публика, страхотна атмосфера. Играе се трудно. Искам да поздравя момчетата ми, борихме се за всяка топка, имахме трудни моменти, но успяхме да запазим самообладание и смятам, че заслужено спечелихме. Играхме много добре на блокада днес, независимо от факта, че на моменти не бяхме добри на начален удар.”

Николай Желязков, ст. треньор на ВК Левски София


“Смятам, че и в първия гейм имахме нашите шансове. За съжаление, не успяхме да ги реализираме. Комплименти за отбора на Левски, които показват стабилна игра и развитие през цялата година. Дойдоха в нашата зала, успяха да се справят с нас. Мачът остава в миналото. Искам да изкажа комплименти и за нашите момчета, които смятам, че се бориха днес. Златко Кьосев получи травма в първия гейм, и без това останахме без много основни състезатели. Михалев също има травма в коляното от една седмица. Истината е, че шансовете ни за плейофа са малки. Радостното в случая е, че на моменти играхме добър волейбол. През втория полусезон смятам,че играхме добре. Спечелихме мачове, които трябваше да бъдат спечелени. Изпълнихме целите си. Нашите проблеми идват от първия полусзон - много загуби, които не трябваше да се случват. Но това е спортът, случват се и такива неща. Загубихме от отбори с по-скромна селекция, но това е в миналото. Можем да мислим за напред как да подобрим нещата в клуба.”
Данаил Милушев, ст. треньор на ВК Добруджа 07