18 / mars 2023
Дея на четвърта позиция в Ефбет Супер Волей след успех над Добруджа 07
Бургазлии с успех 3-0

Бургаският Дея Спорт записа чист успех с 3-0 над Добруджа 07 и се изкачи на четвърта позиция във временното класиране в Ефбет Супер Волей само два кръга преди края на редовния сезон.

Състезателите на Франческо Кадеду оставиха зад себе си доскорошния лидер ЦСКА, като пред тях към момента са градските им съперници от Нефтохимик 2010 (първи), Хебър Пазарджик (втори) и Левски София (трети) като това е класирането преди изиграването на всчики двубои от настоящия 20 кръг. 

Шансовете на Добруджа 07 за участие в плейофната фаза пък остават минимални, като те заемат 10-та позиция към момента. 

В двубоя между Дея и Добруджа тази събота, изигран в бургаската зала “Младост” изключително оспорван се оказа вторият гейм. След игра на нерви, домакините от Бургас все пак показаха повече ментална сила и взеха гейма с 26-24, пречупвайки опонента. 

Статистически, бургазлии се представиха по-добре в различните волейболни елементи, като по-добрата им игра на блок и от сервис наклони везните в тяхна посока - 7 на 3 аса, 6 на 4 блока. И в атака домакините се представиха малко по-добре (41 на 39 успешни атаки), а междувременно Добруджа допусна и повече грешки - 22 на 15.

Най-резултатен в двубоя стана Николай Учиков (15т.), а за Добруджа 07 най-много записа Жулиен Георгиев - 12т. 

Пълна статистика от мача тук.