17 / november 2023
ЦСКА нанесе първа загуба за сезона на Нефтохимик
Армейците с победа в три гейма

ЦСКА и Нефтохимик 2010 кръстосаха шпаги в двубой, повторение на четвърфиналните срещи от сезона 22/23, като този път, Червените успяха да разочароват действащите шампиони, записвайки победа с 3-0 (25-20, 25-22, 25-23).

По този начин, състезателите на Александър Попов нанесоха първа загуба за сезона на бургазлии, които обаче са с два мача по-малко в актива си поради участие в европейските клубни турнири. 

След днешната победа ЦСКА заема пета позиция във временното класиране, а Нефтохимик остава шести преди изиграването на последния двубой в 5 кръг между Монтана Волей и Хебър Пазарджик.

ЦСКА 3-0 Нефтохимик 2010 

ЦСКА се представи по-добре в атака, завършвайки с 48 точки от този елемент (на 44 за Нефтохимик). Червените намериха и своя ритъм на сервис, като отбелязаха 5 аса (на 1). Бургазлии бяха по-добри на блок: 8 на 5 блокади, но допуснаха и повече собствени грешки: 17 на 12.

Иван Колев (12т.) от ЦСКА беше избран за Най-полезен играч на мача. Като топ реализатори обаче завършиха Страхия Бързакович от отбора на победителите и Мурад Хан от Нефтохимик - като двамата се отчетоха с по 16т. Новото попълнение на шампионите - Бранимир Грозданов, се отчете с 11т. 

“Отначало до края водехме през цялото време. Имаше момент, в който ни настигнаха - нормално е, добър отбор са, но се радвам, че успяхме да удържим и да затворим с 3-0. След две загуби, победата с 3-0 срещу действащия шампион е много важна. Надяваме се това да е добра основа за представянето ни в следващите кръгове - не само вкъщи, но и навън. Чувствам се добре. Имах здравословни проблеми в началото на сезона. Гледам да се забавлявам на игрището и да дам максимума, за да помогна колкото мога.”
Иван Колев 
Най-полезен играч и състезател на ВК ЦСКА 


“Конкретно за мача, мисля, че след миналата седмица, където не се представихме добре, момчетата  се настроиха за реванш, което беше хубаво. Елементът, който ни се получи днес, е сервисът. Хубаво е, че стана по време на мач и то срещу шампиона. Три победи в нашата зала. Миналата година беше обратното - тук губехме, биехме навън. 
Не сме убедителни в посрещането, там имаме потенциал. Иван Колев го познавам от 2002г. И той, и Стойко Ненче са момчета, които са отраснали тук, в тази зала и разчитам на тях. Имат духа и манталитета на скромни и трудолюбови момчета, които не се отказват от трудностите. Без много физически качества, но с много добра техника, устремени, правят разлика.
Имаме вариативност в селекцията си, имаме потенциал за развиване - и по време на тренировка, и с втората шестица. Всеки ще получи подкрепа и време за изява: важното е, както няколко пъти съм казвал,  да сме добре в тренировъчния режим.
Иван Михал се оплака преди два дни от физически проблем. Днес изяви желание, но имаме пейка. 
Отборите в България доказаха, че не робуваме само на имена, но и на работа.”

Александър Попов 
Ст. треньор на ВК ЦСКА


“ЦСКА сервираха по-добре и играха с повече желание. При нас имаше повече умора. Изпуснахме важните моменти, трябваше повече риск на сервис. Няма начин, трябва да се справяме с програмата. Имаме често мачове, тепърва ще е така. Натрупаха се загуби в Шампионска лига, сега тази. Трябва да излезем с чисти глави и да побеждаваме. Срещаме първо Марек другата седмица, после играем за Купата на ЦЕВ. Винаги е трудно да изпълняваш сервис като смениш зала, особено тук. Но като цяло страдаме в този елемент, и трябва да работим върху това. Един състезател трябва да е адаптивен, ако иска успехи. Трябва ни време за сработване. Имаме и ново попълнение (Бранимир Грозданов), но ни трябва време да се стиковаме. Бранимир ще направи разлика според мен. Започваме да си гоним целите.”
Атанас Петров
Ст. терньор на ВК Нефтохимик 2010