06 / februari 2024
ЦСКА не успя “да си го върне” на Дея

В мач-повторение на полуфинала за Money+ Купа България 2024, ЦСКА и Дея Спорт кръстосаха шпаги в двубой от 15 кръг в Ефбет Супер Волей. Червените обаче не успяха “да си го върнат” на бургазлии, като отново записаха загуба по идентичен начин: състезателите на Александър Попов поведоха с 2-0 (25-20, 25-22), а след това не успяха да намерят отговор на подобрената игра на гостите и загубиха следващите три части на 17, 20, 11.

Това е 14-ти успех за Дея Спорт в мъжкия ни елит през този сезон, като към момента бургазлии заемат първо място във временното класиране. Преди изиграването на останалите двубои от този кръг, ЦСКА пък остава на четвърта позиция с 10 победи и 5 загуби.

ЦСКА 2-3 Дея Спорт

Блокадата на гостите от Бургас за пореден път беше на ниво, като изигра ключова роля за крайния успех: тимът на Франческо Кадеду завърши с 11 точки от този компонент, за разлика на само една от страна на ЦСКА. Дея беше по-добрият отбор и в атака: 59 на 51 успешни атаки. ЦСКА пък се справи по-добре от линията за начален удар: 10 на 5 аса. 

Лукаш Мадалош беше над всички в този мач, като завърши с 24 точки и 71% успеваемост, грабвайки наградата за най-полезен играч в мача. 

За ЦСКА с най-много точки завърши Тодор Вълчев: 17т., 50% успеваемост.