14 / juni 2024
Клубовете подават документи за лицензиране в Ефбет Супер Волей до 20 юни

На 20 юни изтича срокът, в който клубовете от Ефбет Супер Волей трябва да подадат своите документи за лицензиране и участие в шампионата през новия сезон. Това заяви оперативният директор на Национална Волейболна Лига Христо Апостолов. 

"6 са до момента клубовете, които са входирали документите си. Очакваме идната седмица и останалите. Който не подаде в срок - губи право на участие в Ефбет Супер Волей. Комисия от НВЛ ще разгледаме на заседание документите и където преценим, ще изискаме допълнителни документи. В момента се довършва проектът с изменения в Правилника за новия сезон, след което предстои на заседание с допуснатите до участие клубове да бъде дискутиран и утвърден. Има някои интересни предложения, но за момента са само за обсъждане и след като ги одобрим с клубовете, ще ги анонсираме. Датата на заседанието ще бъде допълнително уточнена", допълни Апостолов.

"Предвид повишаване и нивото на българското първенство в последните години, завишихме постепенно и изискванията към клубовете. Трябва да отговорим адекватно на високия зрителски интерес. Смело мога да заявя, че изискванията като организация се доближават до тези в Шампионска лига. Подготвяме още приятни изненади за феновете на волейбола, които ще могат да намерят, както в играта ни "Фентъзи волей", а също така и на сайта ни през новия сезон", заключи оперативния директор на НВЛ.